Petak, 23 Februara, 2024

Nissanov prvi potpuno električni crossover, Ariya.

Ariya označava novo poglavlje za Nissan u njegovoj evoluciji električne vožnje. Dizajniran da inspiriše prelazak na vožnju bez emisija, Ariya pruža vrhunsko iskustvo električne vožnje, ergonomski dizajnirano za udobnost. Oslanjajući se na Nissanovo vodstvo u elektrifikaciji i sposobnosti krosovera koji definiraju segmente, Nissan Ariya neprimjetno pruža napredne mogućnosti vožnje i vrhunsko EV iskustvo.

EV vožnja: glatka, odzivna i uravnotežena
Ariya-ina potpuno električna platforma kombinuje odličnu isporuku snage, mogućnosti punjenja i domet, sa pažljivo podešenom ravnotežom između vožnje, udobnosti i agilnosti upravljanja. Dostupan u samo dva razreda Advance i Evolve, ali u tri različite kombinacije baterija i pogonskog sklopa u 2WD 63kWh, 2WD 87kWh i e-4ORCE AWD 87kWh; sa dometom do 530 km Ariya sa sigurnošću može zadovoljiti različite potrebe kupaca.

Ariya

Novi jezik dizajna: bezvremenski japanski futurizam
Uključujući Nissanov japanski DNK, Ariyin upečatljiv eksterijer i unutrašnjost ponovo zamišljaju potencijal EV-a utjelovljujući Nissanovu filozofiju bezvremenskog japanskog futurizma snažnog dizajna koji spaja estetiku s funkcionalnošću dok stvara vrhunsku, otvorenu atmosferu.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno