Tačno na vrijeme za ljeto, MINI po prvi put predstavlja MINI Electric kao kabriolet. Automobil nije za serijsku proizvodnju, ali služi kao jedinstven primjer puta kako da premium brend u budućnosti postane potpuno električni.

Model će prvi put biti prikazan javnosti na tradicionalnoj društvenoj manifestaciji “MINI Takes the States” u SAD-u. Jedinstveni automobil baziran je na karoseriji MINI Cooper S kabrioleta. Elektrificirani MINI kabriolet također dijeli dimenzije od 3.863 mm u dužinu sa međuosovinskim rastojanjem od 2.495 mm, širinom od 1.727 mm i visinom od 2.495 mm. Zapremina prtljažnog prostora takođe ostaje nepromenjena i iznosi 160 l.

Pogonska tehnologija dolazi iz kompetentnih centara za električnu mobilnost BMW Grupe u Dingolfingu i Landshutu. Poput MINI Cooper SE, električni motor od 135 kW/184 KS prenosi agilno upravljanje s karting osjećajem tipičnim za marku u svijet električne mobilnosti i omogućava ubrzanje od mjesta do 100 km/h za 7,7 sekundi. Sa dometom od 230 kilometara utvrđenim u WLTP ciklusu testiranja, mogući su izleti na otvorenom u urbanim područjima i daleko izvan granica grada. MINI Cooper SE kabriolet kombinuje zabavu u vožnji sa otvorenim krovom sa pametnom funkcionalnošću. Potpuno električni pogon i stoga posebno tihi mekani krov može se otvoriti i zatvoriti u roku od 18 sekundi.