Petak, 23 Februara, 2024

Električna zabava na otvorenom (video)

Tačno na vrijeme za ljeto, MINI po prvi put predstavlja MINI Electric kao kabriolet. Automobil nije za serijsku proizvodnju, ali služi kao jedinstven primjer puta kako da premium brend u budućnosti postane potpuno električni.

Model će prvi put biti prikazan javnosti na tradicionalnoj društvenoj manifestaciji “MINI Takes the States” u SAD-u. Jedinstveni automobil baziran je na karoseriji MINI Cooper S kabrioleta. Elektrificirani MINI kabriolet također dijeli dimenzije od 3.863 mm u dužinu sa međuosovinskim rastojanjem od 2.495 mm, širinom od 1.727 mm i visinom od 2.495 mm. Zapremina prtljažnog prostora takođe ostaje nepromenjena i iznosi 160 l.

Pogonska tehnologija dolazi iz kompetentnih centara za električnu mobilnost BMW Grupe u Dingolfingu i Landshutu. Poput MINI Cooper SE, električni motor od 135 kW/184 KS prenosi agilno upravljanje s karting osjećajem tipičnim za marku u svijet električne mobilnosti i omogućava ubrzanje od mjesta do 100 km/h za 7,7 sekundi. Sa dometom od 230 kilometara utvrđenim u WLTP ciklusu testiranja, mogući su izleti na otvorenom u urbanim područjima i daleko izvan granica grada. MINI Cooper SE kabriolet kombinuje zabavu u vožnji sa otvorenim krovom sa pametnom funkcionalnošću. Potpuno električni pogon i stoga posebno tihi mekani krov može se otvoriti i zatvoriti u roku od 18 sekundi.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno