Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Polaris nastavlja svoje partnerstvo sa Xtremeplus timom i za Dakar 2023

Polaris Off Road Vehicles sa zadovoljstvom najavljuje obnavljanje svog partnerstva sa Xtremeplus-om za trkačku sezonu 2022. i reli Dakar 2023.

Predvođen Marcom Pianom, francuski tim je dugogodišnji partner Polaris-a od 2005. godine kada je vlasnik tima odlučio da upiše tim ATV-a na reli u Maroku prije nego što uđe na reli Dakar. Kada se Dakar preselio u Južnu Ameriku, Piana je ušla u tim od četiri ATV-a što je bio početak uspješne i dugotrajne avanture između Xtremeplusa i Polarisa. Od tada, Xtremeplus tim se uvijek vraćao da se takmiči na Dakar reliju i mnogim drugim prvenstvima i utrkama kao što je Silk Way Rally, uvijek sa Polaris vozilima.

Polaris i Xtremeplus mogu se pohvaliti mnogim uspjesima na ovom putu: 2013. Willy Alcaraz je odbranio titulu u Dakaru za upravljačem Polaris RZR Turbo, osvojivši krunu T3 te godine i tri puta više od tada. Italijanski dvojac bivšeg WRC vozača Michele Cinotto i Maurizio Dominella osvojio je 2016. godine u kategoriji rame uz rame na Dakar reliju, a 2017. je došao red na Leandra Torresa da osvoji Dakar. Ne samo to, već je partnerstvo donijelo i mnoga postignuća u okviru FIA Svjetskog prvenstva.

Polaris i Xtremeplus će se boriti i za osvajanje FIA Evropskog kupa 2022. za Cross-Country Bajas. Oni će se takmičiti na Afričkoj Eko trci od 16. do 30. oktobra, a biće na startu Dakara 2023. u Saudijskoj Arabiji. Pratite putovanje tima na njihovoj web stranici: www.xtremeplus.fr

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno