Petak, 23 Februara, 2024

24h Spa-Francorchamps: Pet BMW M4 GT3 startuje u najvećoj GT3 trci na svetu.

Sljedeći veliki vrhunac je sezone izdržljivosti za BMW M Motorsport timove i vozače: 24 sata Spa-Francorchamps-a (BEL). ROWE Racing Team takmiči se u Pro kategoriji sa dva BMW M4 GT3 i bori se za ukupnu pobjedu. BMW Junior tim slavi svoju spa premijeru u vozilu sa startnim brojem 50. Kada BMW M4 GT3 bude debitovao u najvećoj svjetskoj GT3 utrci, timovi Walkenhorst Motorsport i ST Racing će također biti na mreži sa ukupno tri automobila u kup klasama. Sa 24 trijumfa, brend BMW je rekordni pobednik na 24h Spa-Francorchamps.

Nick Catsburg (#98 BMW M4 GT3, ROWE Racing), Max Hesse (#50 BMW M4 GT3, ROWE Racing) su već učestvovali u prve dvije trke sezone u Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cupu takmičeići se za ROWE Racing. Juniori BMW-a Dan Harper (GBR), Max Hesse (GER) i Neil Verhagen (SAD) se izmjenjuju u #50 BMW M4 GT3. Trio je upravo propustio podijum sa četvrtim mjestom u Le Castelletu (FRA). Nick Catsburg (NED), Augusto Farfus (BRA) i Nick Yelloly (GBR) startovaće u trci sa brojem 98 sestrinskog automobila.  U 2018. Walkenhorst Motorsport je slavio ukupnu pobjedu. Ovog puta, dva BMW M4 GT3 tima će se takmičiti u zlatnom i bronzanom kupu. Vozač BMW M-a Jens Klingmann (GER) i trojica Amerikanaca Michael Dinan, Robby Foley i Richard Heistand su u akciji u Gold Cupu. U Bronzanom kupu za čisto amaterske vozače, tim menadžer Henry Walkenhorst se izmjenjuje sa Jörgom Breuerom, Friedrichom von Bohlenom i Mariom von Bohlenom (svi GER). ST Racing Team slavi svoju Spa premijeru u Srebrnom kupu. #28 BMW M4 GT3 dijele Samantha Tan, Nick Wittmer (obojica CAN), Harry Gottsacker (SAD) i Maxime Oosten (NED).

Tokom vikenda, BMW M Motorsport će izlagati novi BMW M4 GT4 u padoku, koji će se trkati širom svijeta od sezone 2023. Osim toga, fanovi se mogu diviti vozilima BMW serije M u zoni “M Town”, a razgovori se redovno održavaju na bini. Početak 24 sata Spa-Francorchamps-a je u subotu, 30. jula, u 16.45 sati.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno