Srijeda, 21 Februara, 2024

ŠKODA AUTO otkriva novi identitet brenda i ubrzava e‑kampanju (video)

ŠKODA AUTO predstavlja svoj novi identitet brenda kao dio SLJEDEĆEG NIVOA marke – ŠKODA STRATEGIJA 2030. Fokus je na novom dizajnerskom jeziku, novom logotipu i sveobuhvatno ažuriranom korporativnom identitetu (CI). Osim toga, češka automobilska kompanija ubrzava i proširuje svoju e-kampanju: ŠKODA AUTO će imati tri nova potpuno električna modela na tržištu već 2026. godine, a slijede ih još. Studija koncepta VISION 7S nudi uvid u jedan od ovih modela. Potpuno električni udio u evropskoj prodaji vozila marke ŠKODA povećat će se na preko 70% do 2030. Da bi to podržao, ŠKODA će u narednih pet godina uložiti dodatnih 5,6 milijardi eura u e-mobilnost i 700 miliona eura u digitalizaciju.

Izvršni direktor ŠKODA AUTO Klaus Zellmer rekao je: „Danas je vrlo poseban dan u povijesti ŠKODA AUTO: otkrivamo naš novi identitet brenda, uključujući novi logo i ažuriranje CI. Sa studijom koncepta VISION 7S, dajemo specifičan pregled potpuno novog modela ŠKODA koji će zaokružiti vrh našeg portfelja proizvoda i baze kupaca. Također, značajno ubrzavamo našu e-kampanju i lansirat ćemo tri dodatna potpuno električna modela do 2026. godine, a još ih je u planu. Ovo će nas staviti u još jaču poziciju za deceniju transformacije. Osim toga, u narednih pet godina uložit ćemo ukupno 5,6 milijardi eura u e-mobilnost i dodatnih 700 miliona eura u digitalizaciju, čime ćemo osigurati buduću održivost kompanije i radnih mjesta.”

ŠKODA VISION 7S: SUV sa sedam sedišta zasnovan na MEB-u sa dometom od 600+ km
. VISION 7S pruža prvi specifični pregled potpuno novog modela ŠKODA i istovremeno predstavlja novi dizajnerski jezik brenda. Potpuno električni SUV nudi izdašan prostor za do sedam putnika i brojne Simply Clever detalje, zaokružujući vrh portfelja proizvoda brenda i baze kupaca. Konceptna studija je zasnovana na modularnom kompletu za elektrifikaciju (MEB) Volkswagen grupe i ima bateriju od 89 kWh. Ovo pruža maksimalni domet od preko 600 kilometara (370+ milja), u WLTP ciklusu.

 

Novi jezik dizajna, novi logotip i ažuriranje korporativnog identiteta
ŠKODA AUTO je kreirala novi jezik dizajna za električno i digitalno doba, koji će se postepeno uvoditi počevši od sljedeće godine. Definiran je jasnim, reduciranim linijama koje naglašavaju jednostavnost i vrijednost novih modela ŠKODA. Karakteristični elementi novog dizajnerskog jezika uključuju novi prednji kraj sa takozvanim Tech-Deck Face-om i održive materijale u unutrašnjosti. Novi logo brenda više ne koristi skulpturalnu 3D grafiku. Ovo je ŠKODA-in odgovor na sve veći pomak u marketinškim aktivnostima sa printa na internet. CI je također značajno revidiran; Što se tiče boja, ŠKODA AUTO će sada koristiti dvije različite zelene nijanse – Emerald i Electric Green, koje predstavljaju ekologiju, održivost i elektromobilnost.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno