Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

Najatraktivniji i najekskluzivniji Ducati Streetfighter ikada proizveden je motocikl koji savršeno utjelovljuje vrijednosti ekstremnih performansi, sportskog duha i ekskluzivnosti koje dijele Ducati i Lamborghini, dva brenda izvrsnosti koji su doprinijeli pisanju povijesti Motor Valleya. Ducati Streetfighter V4 Lamborghini predstavljen je povodom Velike nagrade San Marina i Rimini Rivijere na Marco Simoncelli World Circuit.

Primjenom tehničke baze Panigale V4 S ‘23 i integracijom elemenata koji karakteriziraju DNK Lamborghinija, Ducati je stvorio hiperekskluzivni model. Motocikl će se proizvoditi u numerisanoj seriji ograničenoj na 630+63 jedinice i prerađuje koncepte koji su dali život Lamborghini Huracán STO. Huracán STO je model sa najvišim performansama ikada napravljen u porodici Huracán, supersportski automobil stvoren sa jedinom svrhom da ponudi sve senzacije sportske vožnje i tehnologiju pravog trkačkog automobila u modelu odobrenom za upotrebu na cesti.

DUCATI_STREETFIGHTER_V4_LAMBORGHINI

Karakteristike Lamborghinijevog stila prenijete su na Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, a 630 primjeraka Ducati Streetfighter Lamborghinija biće napravljeno u Verde Citrea/Arancio Dac, jednoj od specifičnih kombinacija boja Huracán STO. Brembo krila i kočione čeljusti su takođe obojene u Arancio Dac, potonji sa kontrastnim crnim logom. Öhlins držači i noge viljuške su crne. Pored 630 Verde Citrea/Arancio Dac jedinica, Ducati nudi još ekskluzivniju seriju od 63 motocikla, pod nazivom Speciale Clienti, koji su dostupni samo za 63 Lamborghinija kupca. Ovi kupci, kroz direktnu saradnju sa Centro Stile Ducati, moći će da konfigurišu svoj Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti sa bojama karoserije i točkovima baš kao njihov Lamborghini.

Srce Ducati Streetfighter V4 Lamborghinija je 1.103 cc Desmosedici Stradale motor sa izlaznom snagom od 208 KS (Euro5 EU verzija), karakteriziran suprotno rotirajućim vratilom, desmodromskom distribucijom s četiri ventila po cilindru i Twin Pulse redoslijedom paljenja izvedenom iz MotoGP. Na Ducati Streetfighter V4 Lamborghini motor karakteriše da ima suvo kvačilo, kao na Ducati MotoGP i Superbike. Ova jedinstvena saradnja je pojačana mogućnošću, rezervisanom za vlasnike Ducati Streetfighter V4 Lamborghinija, da upotpune izgled ograničenom serijom kacige, jakne i kože, sa šemom boja koja odjekuje onom motocikla. Isporuke Ducati Streetfighter V4 Lamborghinija počeće u aprilu 2023.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno