Subota, 15 Juna, 2024

Potpuno novi, potpuno električni E-Transit Custom spreman da izazove EV revoluciju za mala preduzeća

Ford Pro je predstavio kombi na koji su mala preduzeća širom Evrope čekala. Potpuno novi E-Transit Custom, potpuno električna verzija najprodavanijeg kombija u Evropi, dizajniran je od temelja da pruži nove nivoe produktivnosti kupcima u segmentu kombija od jedne tone. Inspirisan uvidima malih i srednjih preduzeća, E-Transit Custom nudi inovativna korisnička iskustva zasnovana na cloud povezivanju  i digitalnim tehnologijama – koje se mogu razvijati kroz ažuriranja softvera Ford Power-Up tokom životnog vijeka vozila.

Potpuno električna energija sa beskompromisnom sposobnošću
Novi EV pogon E-Transit Custom-a je dizajniran da pomogne malim preduzećima i nezavisnim trgovcima – koji su se ranije oslanjali na dizel pogone da podrže svoje poslovne potrebe – da pređu na električnu energiju. Kupci mogu birati između 100 kW ili 160 kW (135 KS ili 217 KS) izlazne snage motora kako bi zadovoljili svoje potrebe, a svaki nudi  415 Nm obrtnog momenta. Pogonski motor je montiran direktno na zadnji pod vozila, uklanjajući potrebu za namjenskim okvirom, i rotiran je za 90 stepeni kako bi se maksimizirao tovarni prostor i smanjila težina i složenost. Opciona kuka za vuču koja se može ugraditi radi veće učinkovitopsti. E-Transit Custom je prvo električno vozilo koje koristi tehnologiju toplotne pumpe sa ubrizgavanjem pare za grijanje i hlađenje kabine, standardno ugrađeno u sva vozila. Ovaj novi sistem je dizajniran da pruži poboljšanu energetsku efikasnost. E-Transit Custom trofazni punjač od 11 kW AC može u potpunosti napuniti bateriju za 7,8 sati, tako da će kupci moći puniti preko noći nakon smjene. E-Transit Custom takođe podržava DC brzo punjenje do 125 kW za punjenje od 15-80 posto za 41 minut.

Dizajniran za pružanje neviđenog korisničkog iskustva
Mala preduzeća koriste kabine svojih kombi vozila kao urede i kao “menze” svaki dan, pa E-Transit Custom nudi novi volan koji se naginje predstavlja naslov paketa opcija Mobile Office i može postati ergonomski stalak za tablete i laptope, kao i sto s ravnim vrhom kako bi pisanje i pauze za ručak bili udobniji. Paket također uključuje LED rasvjetu koja se može prigušiti za osvjetljavanje nagnutog područja volana, dodatno svjetlo na krovu i prostor za odlaganje dokumenata i uređaja između sjedišta.

Utovarni pod vozila je niži od odlazećeg modela, kako bi se olakšao utovar tereta i pristup kabini. Ukupna visina E-Transit Custom-a sada je ispod dva metra kako bi se olakšao pristup u područjima s ograničenom visinom, kao što su višespratni parking, garaže i podzemna utovarna mjesta. Otvor bočnih vrata za teret koji je vodeći u klasi poboljšava utovar, a nova stepenica za pristup čini penjanje do prtljažnika još lakšim. Kao kombi, E-Transit Custom nudi zapremine tereta od 5,8 do 9,0 m 3 , sa nosivošću do 1.100 kg i maksimalnom dužinom tereta od 3.450 mm.

 

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno