Srijeda, 21 Februara, 2024

Manifesto Concept: laboratorija za ideje

Sa otkrivanjem koncepta Manifesto, Dacia naglašeno potvrđuje svoju viziju bez premca suštinskog, hladnog, robusnog, pristupačnog i ekološki efikasnog automobila. Iako ne predstavlja pretpostavku za nadolazeći model, Manifesto je laboratorija za ideje sa nekim od njegovih inovativnih karakteristika dostupnih na budućim vozilima u Dacia asortimanu.

Koncept Manifesta redefinira suštinske stvari, nudeći sve jednostavnije i originalnije iskustvo. Nema prepreka između putnika i okoline – nema vrata, nema prozora, nema vjetrobrana. Vozač i suvozač su stoga potpuno uronjeni u prirodu. Dok se pripremate za svoje aktivnosti na otvorenom, ne postoji ništa tako zgodno kao izdržljiva radna površina koja služi raznim namjenama umjesto vrata prtljažnika. Putnici takođe mogu biti blizu prirode i istovremeno ostati povezani sa uslugama dostupnim na njihovom pametnom telefonu: Daciin jednostavan, efikasan i ekonomičan pristup „Donesi svoj uređaj“ omogućava potpunu integraciju pametnog telefona u kontrolnu tablu i na putni kompjuter. Ovaj genijalni sistem je već dostupan na nekoliko trenutnih modela brenda i razvijaće se u budućnosti.

Manifesto Concept dolazi sa svim obilježjima off-road, uključujući pogon na 4 kotača, vrlo izdašnu visinu vožnje, velike kotače i karoseriju napravljenu da izdrži najteže terene. Vodootporan je: unutrašnjost možete očistiti mlaznicom za pranje. Štaviše , presvlake sedišta koje se mogu skinuti postaju vreće za spavanje za nekoliko sekundi. Namjenska i uklonjiva baterija napaja struju kroz kućnu utičnicu, pretvarajući Manifesto Concept u izvor energije za sve aktivnosti na otvorenom koje zahtijevaju napajanje.

Unutrašnjost je opremljena prirodnim materijalima kao što je pluta koja pokriva instrument tablu. Kao i kod najnovijih modela Dacia, dekorativna hromirana oplata je nestala. Konceptne gume bez vazduha su još jedna inovativna karakteristika, jer imaju za cilj ekološku prihvatljivost, kao i uštedu. Osnovni princip je izdržljivost jer su gume otporne na bušenje i traju koliko i vozilo. Lionel Jaillet, direktor performansi proizvoda Dacia, rekao je: „Želimo da napravimo niz proizvoda koji jačaju obećanje našeg brenda, fokusirajući se na osnovne stvari i prilagođavajući naša vozila aktivnostima na otvorenom. Osim naših modela, radimo i na inovativnim karakteristikama koje još više odgovaraju potrebama i životnim stilovima naših kupaca. Koncept Manifesta je “laboratorij” za isprobavanje i modeliranje novih ideja. Verzija koju možete vidjeti danas će se razvijati dok mi nastavljamo istraživati!

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno