Petak, 23 Februara, 2024

THE GENEVA INTERNATIONAL MOTOR SHOW QATAR održat će se 5. DO 14. OKTOBRA 2023.

Međunarodni sajam automobila u Ženevi (GIMS) i Qatar Tourism objavili su danas da će se prvo izdanje GIMS Qatar održati u Dohi od 5. do 14. oktobra 2023. Manifestacija će se poklopiti sa FORMULA 1 GRAN PRIX KATARA 2023. u Dohi 8. oktobar 2023.

GIMS Qatar 2023 će se održati u Doha Exhibition and Convention Center (DECC) i nekoliko drugih istaknutih mjesta u gradu od 5. do 14. oktobra, nudeći ljubiteljima automobila nezaboravna i izvanredna automobilska iskustva. Novouređeni festival automobila predstavit će najnovije dizajne, inovacije i automobilsku tehnologiju na izložbama automobila, prvim otkrivanjima i raznim probnim vožnjama, uključujući i Lusail International Circuit. Program će zaokružiti pregled dugo iščekivane izložbe Qatar Auto Museum, koja će prikazati jednu od najistaknutijih kolekcija automobila na svijetu, od superautomobila i ograničenih izdanja do trkaćih i klasičnih automobila.

Predsjednik Uprave za turizam u Kataru i izvršni direktor Qatar Airways Group, Njegova Ekselencija g. Akbar Al Baker, rekao je: „Naša strategija Katara National Vision 2030 ima za cilj da pozicionira Državu Katar kao vodeću svjetsku destinaciju koja osigurava da gosti imaju nezaboravno iskustvo. S velikim iščekivanjem radujemo se što ćemo entuzijastima automobila iz cijelog svijeta ponuditi jedinstvenu priliku da prisustvuju prestižnom svjetskom prvenstvu GIMS Qatar i FIA Formula 1. Ovo će potaknuti lokalnu i globalnu automobilsku kulturu i inspirirati sljedeću generaciju inovatora, dizajnera , inženjeri, kolekcionari i kreatori politike kroz zajedničku strast prema automobilima.”

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno