Utorak, 26 Septembra, 2023

Lansiran je S-Cross Full Hybrid

Suzuki S-Cross je zaslužio veliko priznanje zbog svog elegantnog dizajna, kompaktnih dimenzija i dobrih performansi na cesti. Krajem 2021. godine zamijenjen je potpuno novim modelom koji koristi prednosti Suzukijeve dugo uspostavljene stručnosti u pakovanju vozila sa još višim nivoom sigurnosne opreme i najnovijom tehnologijom. Full Hybrid verzija sa AGS (Auto Gear Shift) je sada u prodaji, a modeli Mild Hybrid i dalje su dostupni samo sa ručnim menjačem.

Standardna oprema za Motion je vrlo sveobuhvatna i uključuje lakirane aluminijske felge od 17 inča, tri prepoznatljiva LED projektorska prednja kratka i duga svjetla, Apple CarPlay i Android Auto povezivanje pametnih telefona, prepoznavanje saobraćajnih znakova, monitor mrtvog ugla, prilagodljivi tempomat s limitatorom brzine. Ulazak i pokretanje bez ključa, dvozonski auto klima uređaj, ekran od 7 inča, grijana prednja sedišta, prednji i zadnji parking senzori, zadnja kamera za parkiranje i sedam vazdušnih jastuka.

Prelazak na Ultra dodaje ALLGRIP Select pogon na sva četiri točka, 17-inčne polirane aluminijske felge, kožne presvlake sedišta, integrisanu navigaciju na vozilu sa 9-inčnim ekranom, panoramski klizni krov i dodatnu sigurnost i udobnost vozača sa ugradnjom pogleda od 360° kamera.

1,5-litarski (K15C) motor je ugrađen u oba modela i prvobitno je predstavljen na Vitara Full Hybrid modelu ranije 2022. Suzuki Hybrid sistem veće snage sastoji se od 140V litijum-jonske baterije i invertera, jedinice generatora motora ( poznat kao MGU), litijum-jonska baterija od 12V, kao i konvencionalna olovno-kiselinska baterija od 12V za napajanje komponenti koje zahtevaju niži napon kao što su svetla, instrumenti i grilanje/klima. Potpuni hibridni sistem ima dva preklopna režima koji su Eco i Standard. Jedan prekidač omogućava vozaču da prelazi između dva režima u zavisnosti od uslova i takođe povećava učestalost vožnje EV. U standardnom načinu rada, MGU češće pomaže benzinskom motoru kako bi omogućio živahniji užitak u vožnji.

S-Cross Full Hybrid standardno je opremljen automatskim mijenjanjem brzina (AGS) koji automatski mijenja ručni prijenos s optimiziranim omjerima prijenosa kako bi se osigurala dobra kombinacija performansi i uštede goriva.  Suzukijev ALLGRIP ‘Select’ sistem je standardno ugrađen za Ultra klasu i uključuje četiri režima po izboru vozača za sigurnu i ugodnu vožnju na različitim površinama. Za model Ultra, veličina ekrana se povećava na devet inča i uključuje trodimenzionalnu navigacijsku mapu koja olakšava razlikovanje orijentira i uključuje mnoštvo funkcija. Sistem u Ultra modelima takođe omogućava bežično povezivanje Apple CarPlay-a. Apple CarPlay je pametniji i sigurniji način korištenja iPhonea u S-Crossu. Osim pozivanja, olakšava i primanje uputstava za optimizirane uslove u saobraćaju, slušanje muzike, pristup e-pošti, tekstualnim porukama i još mnogo toga.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno