Srijeda, 21 Februara, 2024

Jaguar Land Rover u partnerstvu sa Wolfspeed-om razvija tehnologije poluprovodnika od silicijum karbida za električna vozila sledeće generacije

Jaguar Land Rover i Wolfspeed, Inc. objavili su danas strateško partnerstvo za isporuku poluvodiča od silicijum karbida za električna vozila sljedeće generacije.

U skladu sa svojom Reimagine strategijom, Jaguar Land Rover se transformiše u posao sa električnim pogonom, kako bi do 2039. dostigao nultu emisija ugljenika u svom lancu snabdevanja, proizvodima, uslugama i operacijama. Wolfspeed-ova napredna tehnologija Silicon Carbide koristit će se posebno u inverteru vozila, upravljajući prijenosom snage sa baterije na električne motore. Prva Range Rover vozila sa ovom naprednom tehnologijom biće dostupna od 2024. godine, a novi potpuno električni brend Jaguar sledeće godine.

Partnerstvo se nadovezuje na postojeći odnos Wolfspeed-a sa Jaguar TCS Racing timom koji je pobjednik trka u ABB FIA Formula E Svjetskom prvenstvu, gdje je njegova napredna tehnologija silicijum karbida korištena za ubrzanje efikasnosti i performansi na stazi.

Sporazum je najnoviji u Jaguar Land Roverovom programu uspostavljanja strateškog partnerstva sa liderima u industriji za njegova buduća moderna luksuzna vozila: u februaru 2022. Jaguar Land Rover je najavio partnerstvo sa NVIDIA-om fokusirano na softverski definisane, napredne automatizovane sisteme vožnje za sledeću generaciju vozila počevši od 2025.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno