Srijeda, 21 Februara, 2024

Prvi Hummer EV od 1.000 KS stiže u Veliku Britaniju (a kod nas ka’ će ne znamo)

Specijalista za visoke performanse i luksuzne automobile Clive Sutton doveo je prvi GMC Hummer EV Pickup u Veliku Britaniju. Sa 1.000 KS električni Hummer može ubrzati do 100 km/h za samo 3,3 sekunde, što ga čini brzim superautomobilom, dok se može pohvaliti prostranim sjedištem za pet osoba, plus veliki tovarni prostor. Iako je njegova monstruozna brzina na cesti impresivna, njegove terenske sposobnosti su van ovog svijeta. Opcioni režim ‘Extract’ omogućava da se cio Pickup podigne za oko 15 cm, dok vazdušno ogibljenje takođe radi na optimizaciji aerodinamike spuštanjem automobila pri brzinama na autoputu.

Hummer EV

Visok 2,0 metra, širine 2,34 m i dužine više od 5,5 m, kolosalni Hummer EV garantuje domet gdje god da krene. Uprkos svojoj veličini, Pickup ima manevarske sposobnosti mnogo manjeg vozila zahvaljujući opcionoj ‘Crabwalk’ sposobnosti koja koristi upravljanje zadnjim točkovima kako bi omogućila dijagonalno kretanje pri malim brzinama. Off-road, vlasnici mogu imati koristi od nezavisnog prednjeg i stražnjeg ovjesa, potpunog oklopa podvozja, klizača i opcionog ‘Ultravision’ sistema, koji koristi 18 kamera za pružanje svake moguće tačke gledišta, omogućavajući preciznu vožnju oko prepreka ili u uskim prostorima.

Hummer EV

Medijski izvještaji ukazuju na spore količine proizvodnje za novi Hummer EV sa samo 12 proizvedenih dnevno. Ovo ozbiljno ograničava dostupnost i od 80.000 napravljenih prednarudžbi, manje od hiljadu je isporučeno kupcima, tako da je potražnja za modelom u Sjedinjenim Državama velika. Kako američki trgovci na malo nisu ograničeni ‘preporučenom maloprodajnom cijenom proizvođača’ (MSRP), Pickup se trenutno prodaje za više od 200 hiljada dolara na domaćem tržištu.

Kada Hummer sleti u Ujedinjeno Kraljevstvo, košta znatno više s obzirom na međunarodnu dostavu, PDV, lokalne naknade za registraciju i testiranje usklađenosti vozila. Dakle, model Edition 1 na cest košta oko 320 hiljada funti (zavisno od američkih cijena i trenutnog kursa). U okviru cijene, tim Suttona upravlja cijelim procesom od kraja do kraja, pružajući kupcima iskustvo u stilu proizvođača. Sutton tim također nudi garanciju od dvije godine / 50.000 milja za svaki Hummer EV.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno