Subota, 13 Jula, 2024

Sir Lewis Hamilton za volanom INEOS Grenadiera u jednoj od prvih vožnji na cesti (video)

Predsjednik INEOS-a Jim Ratcliffe, entuzijasta automobila i iskusni avanturista, identificirao je prazninu na tržištu za ogoljeni, utilitaristički, vrijedni pogon 4×4 dizajniran za modernu usklađenost i pouzdanost. INEOS Automotive Limited je formiran a tim automobilskih profesionalaca okupio se kako bi viziju ostvario sa novom perspektivom razvoja i proizvodnje 4×4 vozila. Kombinujući robustan britanski duh i dizajn sa njemačkom inženjerskom strogošću, Grenadier će biti zaista beskompromisan 4×4 napravljen od temelja. Dizajniran da prevaziđe sve uslove, pružiće najbolje terenske sposobnosti u klasi, izdržljivost i pouzdanost onima koji zavise od vozila kao radnog alata, gdje god da se nalaze u svijetu.

Ovih dana vozač Mercedes-AMG Petronasa, Sir Lewis Hamilton, iskoristio je jednu od prvih prilika da Grenadieru 4X4 provjeri mogućnostina na putu i van njega. Predsjednik INEOS-a Sir Jim Ratcliffe je sjeo na suvozačko mjesto dok je Sir Lewis sjeo za volan. U videu vidimo sedmostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 kako upravlja Grenadirom po raznim terenima na i izvan ceste.

Knjige narudžbi za Grenadir su sada otvorene i proizvodnja je počela. Da biste saznali više o cijenama Grenadiera, tehničkim specifikacijama i opcijama, posjetite www.ineosgrenadier.com . INEOS je glavni partner Mercedes-AMG Petronas Formula One tima.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno