Srijeda, 21 Februara, 2024

Na FIA kongres Centralnoevropske zone (CEZ) u Ljubljani prihaja Mohammed Ben Sulayem – pričakujejo udeleženca iz Bosne in Hercegovine

Sljedeće sedmice Mohammed Ben Sulayem će prvi put posjetiti Sloveniju u ulozi predsjednika FIA-e.  Učestvovaće na FIA kongresu Centralnoevropske zone (CEZ) koji u Ljubljani organizuje Slovenačka motosportska asocijacija AŠ2005.

Nedavno je AŠ2005, zajedno sa svojim predsjednikom Radom Raspetom, organizirao i strateški sastanak odbora WMSC-a u FIA-i, gdje su pripremili planove za buduće poslovanje i rad organizacije. Po prvi put je dobila i zvaničnog izvršnog direktora, ali Ben Sulayem nije bio tamo kao predsjednik. Tema razgovora na marginama pomenutog kongresa biće i činjenica da Slovenija, kao jedina država u Evropskoj uniji, još nema adekvatnu trkačku stazu ili ovakav tip automobilskog poligona. Tokom posljednje posjete tadašnjoj Sloveniji, Todt je upozorio i visoke državne predstavnike na ovu temu, koja je također direktno povezana sa tehničkom kulturom i bezbjednošću u saobraćaju.

Inače prema nekim naznakama na konresu koji počinje 15.11. bit će prisutan i bosanskohercegovački učesnik.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno