Srijeda, 24 Jula, 2024

Bentley donosi performanse i na skijaške staze

Ujedinjeni u potrazi za performansama, preciznošću i besprijekornim luksuzom, Bentley Motors i Bomber Ski udružili su se kako bi stvorili vrhunske skije za brzinu, kontrolu i eleganciju.

Za zimsku sezonu 2022/23, Bomber za Bentley ICE Edition predstavljen je u novoj bijeloj i sivoj visoko poliranoj završnoj obradi sa šest posrebrenih 3D dijamantskih amblema napravljenih od mesinganog poliranog nikla za dinamičnu estetiku. Dijamantski amblemi istovremeno poboljšavaju performanse i ukazuju na vezene motive koji se nalaze na najnovijim kožnim presvlakama Bentleyja. Svaki par skija rezultat je otprilike 32 sata rada vještih majstora, a teksturna završna obrada je rijedak nalaz na tržištu skija. ICE izdanje, ograničeno na samo 200 pari, koristi Bomberovu sendvič konstrukciju s punim drvenim jezgrom za optimalnu fleksibilnost, s dodatnim materijalima kao što su Titanal i fiberglas.

Uz kolekciju 2022/23, kupci će moći da dodaju dodatke uz Bomber za Bentley ski štapove koji podsjećaju na naslijeđe Bentley ručica mjenjača iz prošlosti, napravljene od najsuvremenijih materijala koji će izvući najbolje iz njihovih korisnika. Napravljene od ultra-laganog karbona i aluminijuma, ručke su završene mekom eko ​​kožom za vrhunski komfor.

Kaciga Bomber/Bentley

Novost ove sezone je i lagana kaciga Bomber za Bentley. Napravljen od ultra laganih materijala i meke, izdržljive eko kože, kaciga od karbonskih vlakana dizajnirana je za stil i brzinu, kao i sigurnost. Ručno izrađen, diskretno ima poznatu Bentley bedž sa obje strane. Oklop kacige je napravljen od jakog, laganog kevlara u sendviču između dva sloja karbonskih vlakana za visoku otpornost. Jezgro je napravljeno od ekspandiranog polistirena za poboljšanu apsorpciju udara i izvrsno je u testovima na udar. Dolazi sa integrisanim ali uklonjivim fotohromskim vizirom i nudi inovativne higijenske materijale i sistem za oslobađanje čvrstog mirisa Oikos Fragrances.

Kolekcija Bomber for Bentley uključuje još dva izdanja u elegantnoj crnoj boji, koja su prvi put predstavljena 2019. godine; Black Diamond u sjajnoj završnoj obradi, ograničeno na 200 pari, i Centenary Edition, ograničeno na 100 pari, koje sadrže 24-karatne pozlaćene ambleme u obliku dijamanta za proslavu 100 godina otkako je WO Bentley osnovao marku i podigao ljestvicu za luksuz performanse.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno