Srijeda, 21 Februara, 2024

Pirelli predstavio kalendar za 2023. godinu

Pirelli je predstavio svoj kalendar za 2023. godinu, pod nazivom Pisma muzi. Kalendar je hommage grupi “izvanrednih žena” – umjetnica, aktivistica, sportašica i drugih pionirki – koje su inspirirale australsku fotografkinju Emmu Summerton.“Htjela sam se vratiti etimološkom korijenu riječi ‘muza’ i portretirati žene koje me inspiriraju zbog njihova doprinosa književnosti, nauci i umjetnosti. Ideja je bila predstaviti ono što one stvarno jesu i stvoriti svjetove koji bi mogli odražavati i ispričati njihove veće priče”, rekla je Summerton za CNN.

za detaljniji pregled idi na link https://www.instagram.com/p/ClBkBaaIAzr/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bca884fa-2034-42c1-83f3-666ee3cbb971

Četrnaest manekenki, koje inspiriraju i izvan piste, predstavljene su kao razne “muze” na visokostiliziranim fotografijama. Cara Delevingne, na primjer, koja je uz vrlo uspješnu manekensku karijeru glumila u brojnim filmskim ulogama, pojavljuje se kao “Izvođačica”, a osim nje, za ovogodišnji kalendar pozirale su, među ostalim, Ashley Graham, Bella Hadid, Precious Lee, Lauren Wasser i Emily Ratajkowski. Snimani u New Yorku i Londonu tokom ljeta, modeli su fotografirani naspram složenih pozadina, prožetih magičnim realizmom i nadrealnim elementima poput maslačaka, mračnih šuma, sova i ogledala, zahvaljujući scenografkinji Viki Rutsch. Nadopunjuju ih fantastični kostimi modne rediteljice Amande Harlech.

Preuzeto s GRACIJA.BA

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno