Subota, 15 Juna, 2024

Ford Pro otkriva potpuno električno E-Tourneo Custom multiaktivno vozilo

Ford Pro je otkrio potpuno novi E-Tourneo Custom – koji predvodi sljedeću generaciju Tourneo višeaktivnih vozila i sadrži napredni potpuno električni pogon.  E-Tourneo Custom podiže ljestvicu u segmentu multiaktivnih vozila, kombinujući novu platformu dizajniranu da pruži maksimalnu svestranost i udobnost sa visokoefikasnim akumulatorsko-električnim pogonom koji može pružiti ciljani domet vožnje do 370 km. Jedan od četiri nova potpuno električna Ford Pro modela koja će biti lansirana u Evropi do 2024. godine, E-Tourneo Custom cilja i na lične i poslovne korisnike, nudeći prostran smještaj za do osam putnika. Novi model uvodi kompletan paket vrhunskih karakteristika uključujući ultra fleksibilna stražnja sjedala, bočna vrata sa električnim pogonom bez upotrebe ruku, B&O audio sistem, digitalne ključ kartice, panoramski stakleni krov – i inovativni volan koji se naginje. Kao dio najsveobuhvatnijeg Tourneo Custom asortimana ikada, kupci također mogu odabrati potpuno novu Plug-In Hybrid (PHEV) verziju.  Osim toga, novi model može biti opremljen najnovijom generacijom Ford EcoBlue dizel motora, dostupnih s novim visokoefikasnim automatskim mjenjačem sa osam brzina i – po prvi put – inteligentnim sistemom pogona na sva četiri točka. Tourneo Custom modeli sa EcoBlue dizel motorima bi trebalo da stignu do kupaca od sredine 2023. godine, a dodatne varijante dostupne su kasnije tokom godine.

Vrhunske EV performanse Koristeći istu tehnologiju baterija visoke gustine kao i Ford F-150 Lightning pickup u upotrebljivoj bateriji od 74 kWh, sa električnim motorom od 160 kW, E-Tourneo Custom će pružiti izuzetne performanse i prefinjenost. Potpuno električni pogonski sklop ovog multiaktivnog vozila također nudi mogućnost pogona s jednom pedalom za još veću energetsku efikasnost i opuštenije i udobnije iskustvo vožnje. Ugrađeni trofazni punjač od 11 kW AC može u potpunosti napuniti bateriju za manje od osam sati, a punjenje od 15-80 posto traje oko 41 minut pomoću brzog punjača od 125 kW DC. E-Tourneo Custom nudi maksimalan kapacitet vuče od 2.000 kg  zajedno sa izdašnim teretom,  pomaže avanturističkim vlasnicima da s lakoćom prenesu prijatelje, porodicu i sportsku opremu, a poslovnim operaterima efikasno prevoze klijente i njihov prtljag.

Dizajniran za prostor i udobnost – sa fleksibilnim sedištima i luksuznim karakteristikama Potpuno novi Tourneo Custom je razvijen da ponudi putnicima značajno poboljšane nivoe udobnosti i udobnosti, sa modernim novim dizajnom enterijera koji pruža vrhunske nivoe izrade i kvaliteta materijala, i visoko specificirana kabina prepuna vrhunskih karakteristika i tehnologija.

Izbor pogonskih sklopova koji odgovaraju potrebama kupaca
Potpuno novi Tourneo Custom PHEV koristi paralelni hibridni sistem kako bi ponudio fleksibilnost efikasnog 2,5-litarskog benzinskog motora Atkinsonovog ciklusa za krstarenje na velike udaljenosti, kao i električni motor i upotrebljivu bateriju od 11,8 kWh. paket koji omogućava ciljani domet vožnje čistom električnom energijom od 50 km, idealan za putovanja unutar gradskih zona bez emisija. Pored elektrificiranih pogonskih agregata, Ford će ponuditi i Tourneo Custom sa svojim dizel motorima EcoBlue najnovije generacije sa izlaznom snagom od 136 KS, 150 KS ili 170 KS – u kombinaciji s izborom novog visokoefikasnog osmostepenog automatskog mjenjača ili šestostepenog manuelnog mjenjača. Novi Tourneo Custom također uvodi opciju pogona na sve kotače, povećavajući samopouzdanje za kupce kojima su potrebne mogućnosti za sve vremenske prilike i za vlasnike koji pristupaju kampovima, plažama i stazama.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno