Utorak, 26 Septembra, 2023

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023: prve informacije o najekskluzivnijem svjetskom festivalu historiskih automobila

 Od 19. do 21. maja 2023. BMW Group Classic organizuje legendarni Concorso d'Eleganza Villa d'Este u saradnji sa Hotelom Villa d'Este. Ponovo će se najspektakularniji automobili svog vremena takmičiti u ekskluzivnim takmičarskim klasama za željene trofeje, prije svega Trofeo BMW Group, sa kojom će vrhunski žiri izabrati ukupnog pobjednika Concorso d'Eleganza.

Komisija za odabir Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023 poziva vlasnike izuzetnih klasika da prijave svoja vozila za takmičenje. Na web stranici događaja na https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/registration/ sada se možete registrovati putem interneta sa vozilima za već definisane takmičarske klase.

” Stoljeće od 24 sata Le Mansa: Heroji najpoznatije trke na svijetu” obilježava 100. godišnjicu klasike na duge staze na Sarthe.

75. godišnjica Porschea nije manje spektakularna, a njoj je posvećena posebna klasa: “Porsche u 75: Udubljivanje u legendarni i ekscentrični  katalog Stuttgarta” . Treća već fiksna takmičarska klasa je: “Nevjerovatna Indija: Zasljepljujuća automobilistička zadovoljenja moćnih Maharadža”. Prijave sa vozilima su moguće i van prethodno utvrđenih klasa. Više detalja će biti najavljeno sukcesivno.

BMW Group Classic sa zadovoljstvom objavljuje da će “Concorso d'Eleganza Villa d'Este Public Days” na Vili Erba 2023, koji su obustavljeni zbog pandemije korone, biti ponovo aktivirani. U nedjelju, 21. maja, “Public Day – Il Festival” ponovo će široj i zainteresiranoj javnosti pružiti priliku da doživi defile vozila Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Biće to festivalski dan koji slavi automobil i mobilnost prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Bit će tu i zabavna za cijelu porodicu.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno