Srijeda, 24 Jula, 2024

Na putu do svjetske premijere: prvo pojavljivanje nove ID.7 limuzine s digitalnim kamuflažnim izgledom

Pozornica je spremna za ID.7! Na sajmu CES (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu između 5. i 8. januara 2023. Volkswagen Group of America će predstaviti svoju prvu potpuno električnu limuzinu baziranu na modularnoj matrici električnog pogona (MEB). Biće “odjeven” u pametnu kamuflažu, koja koristi jedinstvenu tehnologiju i višeslojnu farbu za stvaranje svetlosnih efekata na dijelovima vozila. Ovo je interaktivna funkcija i simbolizira sljedeći korak u digitalizaciji budućeg vodećeg modela ID-a. porodica. ID. Konceptno vozilo AERO 3 koje je prvobitno predstavljeno u Kini već je dalo pregled novog modela, koji utjelovljuje koncept aerodinamičkog dizajna i može postići domet do 700 kilometara 2(WLTP).

“Sa novim ID.7, proširujemo našu ponudu električnih modela na gornje segmente. Limuzina će ponuditi vrhunsku tehnologiju i kvalitet. ID.7 je jedan od deset novih električnih modela koje planiramo lansirati do 2026. Naš cilj? Isporučiti odgovarajuće proizvode za naše kupce u svakom pojedinom segmentu,” kaže Thomas Schäfer, izvršni direktor Volkswagen putničkih automobila.

Neobičan kamuflažni koncept je interaktivan
Na CES-u u Las Vegasu, VW će pokazati inteligenciju ID.7 na sasvim poseban način. Kamuflirana limuzina ima digitalni dizajn sa jedinstvenom bojom, koja interaktivno osvetljava ID.7. Naneseno je 40 slojeva boje, od kojih su neki provodljivi dok drugi imaju izolacijska svojstva. Ukupno 22 područja vozila mogu se kontrolisati odvojeno i elektrificirana su ispod gornjeg sloja boje (elektroluminiscencija) tako da svijetle. Ako se sve to poveže sa ozvučenjem, ritam se vizualizira osvjetljavanjem pojedinih područja. QR kodovi na haubi i na obje strane pružaju sučelje između fizičkog i digitalnog svijeta. Cijela kamuflaža također produžuje temu QR koda i tako skriva konture vozila završne proizvodnje.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno