Srijeda, 21 Februara, 2024

MG4 proglašen ‘Najboljim malim EV’

MG4 EV je proglašen za ‘Najbolji mali EV’ na sajmu What Car 2023?. Priznat kao pouzdan, nezavisan i stručan glas u recenziranju automobila, What Car? je pohvalio MG4 kao automobil koji nudi odličnu vrijednost za novac bez kompromisa po pitanju kvaliteta.

„Pored toga što od rivala ima manju cijenu za hiljade, MG4 nudi brzo punjenje, puno prostora i puno standardne opreme. Štaviše, dobar je za vožnju i dolazi sa garancijom od sedam godina.” MG5 EV je također dobio visoke pohvale od What Car? Proglašen je za ‘Najbolji električni’ u kategoriji karavan, dok je ZS EV prepoznat kao ‘Najbolji za vrijednost’ u užem izboru za električni SUV.

Kao prvi model baziran na potpuno novoj modularnoj skalabilnoj platformi (MSP), MG4 je već prepoznat kao vodeći EV u klasi – s ukupno tri titule automobila godine u Velikoj Britaniji u prva tri mjeseca. Model je također osigurao maksimalnih pet zvjezdica Euro NCAP sigurnosti u decembru 2022. MG-ova novi potpuno električna karavan, MG5, također je izazvala značajno interesovanje od lansiranja u novembru, a očekuje se da će se rastuća potražnja za oba nova modela nastaviti 2023. godine.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno