Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Wiesmann ‘Projekt Thunderball’ je rasprodan

Cijela prva godina proizvodnje Wiesmannove ‘Project Thunderball’ – prvog potpuno električnog luksuznog roadstera na svijetu – već je rasprodata. Prikazan je u aprilu 2022., Wiesmann Project Thunderball i bio je prvi potpuno električni luksuzni roadster na svijetu. Sa klasičnim rasporedom sa dva sjedala, pogonom na stražnje kotače i laganom konstrukcijom od karbonskih vlakana, ovo je automobil koji pruža performanse, odziv i angažman koje entuzijasti zahtijevaju. Dinamika rodstera njemačkog inženjeringa potpomognuta je pakovanjem dva elektromotora u stražnji središnji položaj, koji imaju ciljanu ukupnu snagu od 500 kW (680 KS) i 1.100 Nm trenutnog obrtnog momenta za postizanje ciljano 0-100 km/h vrijeme ubrzanja od samo 2,9 sekundi.

Motori napajaju najmodernije litijum-jonske baterije od 800 volti i 92 kWh. Ovo omogućava izuzetan domet od 500 km (WLTP), zajedno sa pogodnošću super-brzog punjenja do 300 kW (DC).

O Wiesmannu Wiesmann su 1988. godine osnovali braća Martin i Friedhelm Wiesmann sa filozofijom proizvodnje sportskih automobila po mjeri koja  prkosi normama. Od 2008. godine, svaki Wiesmann automobil se proizvodi u fabrici u Dulmenu, Nemačka.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno