Srijeda, 24 Jula, 2024

MINI otkriva prve dizajnerske naglaske buduće porodice modela.

MINI pruža prvi uvid u dizajn koji postavlja trendove buduće porodice potpuno električnih modela: Karizmatična jednostavnost je naziv smanjenog dizajnerskog jezika koji skreće pažnju na bitne stvari. Svaki novi model dobija snažan individualni karakter, koji se ogleda u konciznim dizajnerskim karakteristikama i zrači kako individualnošću tako i jasnom pripadnošću brendu. Još jedan bitan dio novog dizajnerskog jezika su održivi materijali.

Okrugli OLED displej kombinuje tradiciju sa modernom tehnologijom.
U srcu vizuelno svijetle unutrašnjosti nalazi se kružni centralni instrument tipičan za MINI, koji će biti reinterpretiran u nadolazećoj porodici modela u obliku OLED displeja. MINI je prvi proizvođač automobila na svijetu koji nudi ekran osjetljiv na dodir s potpuno upotrebljivom okruglom površinom. OLED ekran ima prečnik od 240 milimetara i kombinuje funkcije instrument table i monitora na vozilu. Tanak dizajn i izgled bez okvira daju mu posebno visokokvalitetan izgled. Operacija na dodir omogućava potpuno novo, minimalističko korisničko sučelje, koje se također koristi za kontrolu integriranih funkcija infotainmenta i klima uređaja.

Raznovrsni materijali inspirisani održivošću: volan i sedišta.
Pored centralnog ekrana, volan sledeće porodice modela je takođe fundamentalno redizajniran. Standardna varijanta dolazi u dizajnu sa dva kraka. U opcionoj verziji, pored sportske geometrije, ima i upečatljivu traku od tkanine kao treći element. Nadolazeća porodica MINI modela impresionira visokokvalitetnom i održivom raznolikošću materijala i boja, kao i inovativnim dizajnom tekstila. Asortiman sedišta je isto tako raznolik. Svježa kombinacija novih boja i materijala premošćuje jaz između prošlosti i budućnosti. Laminirane bočne ploče sjedišta imaju posebno vredan efekat i pokazuju pažnju na detalje. Kao i nasloni za ruke koji su prvi put integrisani u sjedišta, doprinose domaćoj atmosferi unutrašnjosti.

Novi dizajn naplataka promovira veličinu i aerodinamiku.
Potpuno redizajnirani naplatci od lake legure također prate princip novog dizajnerskog jezika. Sa MINI točkovima nadolazeće porodice modela, fokus više nije na skulpturi strukture krakova, već na grafičkom dizajnu koji karakterišu jaki kontrasti boja. Time se stvara efekat veličine, što je dodatno naglašeno žbicama okrenutim prema van.

Ovi inovativni detalji dizajna pokazuju revolucionarni korak koji je preduzeo princip harizmatične jednostavnosti. Novi MINI dizajnerski jezik kombinuje kvalitet, održivost i purističku modernost u savršenoj simbiozi sa istorijskim DNK brenda.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno