Ponedjeljak, 29 Maja, 2023

e:Ny1: Sljedeće potpuno električno vozilo iz Honde

Honda je otkrila svoje drugo potpuno električno vozilo, e:Ny1, na svom European Media Eventu u Offenbachu u Njemačkoj. Ovo je drugo čisto električno vozilo marke koje stiže u regiju a dizajnirano je da zadovolji rastuću potražnju kupaca za potpuno električnim SUV-ovima B segmenta.

Odvažna i sofisticirana vanjska estetika stvorena je kratkim prednjim prevjesom, velikim kotačima i širokim tragom. e:Ny1 takođe predstavlja potpuno novi električni identitet za Hondu, sa bjelim ‘H’ značkama koje se nalaze oko vozila, uključujući noseću značku, središnje poklopce točkova i volan. Pametno pakovanje komponenti električnog pogona osigurava da e:Ny1 nudi izvanredan unutrašnji prostor i udobnost. e:Ny1 je izgrađen na Hondinoj novorazvijenoj e:N Architecture F, platformi sa prednjim motorom i fokusiranoj na tri osnovna atributa: namjensku strukturu karoserije visoke krutosti, nisko težište i pažljivo upravljanu aerodinamiku ispod poda. kako bi osigurali da SUV pruža zabavnu vožnju koja uliva samopouzdanje.

eNy1

Osim toga, platforma uključuje visokoučinkovitu, laganu tri u jednom integriranu pogonsku jedinicu, električni motor i mjenjač. Ovo generiše maksimalnu snagu od 150 kW, 310 Nm obrtnog momenta i dizajnirano je da obezbedi glatko i udobno ubrzanje i usporavanje. Ispod poda se nalazi litijum-jonska baterija velikog kapaciteta koja isporučuje do 412 km (WLTP) dometa i mogućnost brzog punjenja DC koja može ići od 10 do 80% za samo 45 minuta.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno