Subota, 2 Decembra, 2023

DS AUTOMOBILE SLAVE SVOJU 100 TRKU FORMULE E

DS Automobiles je ušao u takmičenje 2015. (sezona 2) i ostavio trag u istoriji elektromotosporta sa tri generacije Formule E. Ulazeći u svoju 100. trku, brend je osvojio četiri šampionske titule (uključujući i timove i vozače ‘ titule), 16 pobjeda, 47 podijuma i 22 pol pozicije uz njegovo ime.

Kako bi proslavili ovu godišnjicu, aktuelni svjetski šampion Stoffel Vandoorne i Jean-Eric Vergne – jedini dvostruki šampion u historiji sporta – će voziti DS E-TENSE FE23 sa posebno kreiranom livrejom kako bi obilježili ovu priliku. Francuz, koji je i ambasador DS Automobila, nosiće kacigu u bojama koje slave 100 trka.

Događaj će biti široko objavljen na društvenim mrežama, s videom sa svjedočanstvima ličnosti koje su imale ključnu ulogu u avanturi DS Automobiles Formule E (uključujući Béatrice Foucher, Yves Bonnefont, Alessandro Agag, Jean-Marc Finot, Thomas Chevaucher, Eugenio Franzetti, Jean-Eric Vergne, Stoffel Vandoorne, Antonio Félix Da Costa, Sam Bird i André Lotterer), kao i drugi sadržaji koji prikazuju sjajne trenutke tima: debitantsku titulu u New Yorku, drugu titulu u Berlinu, plus pobjede u Sanji , Bern, Marakeš, Monako, Rim, Hajderabad… Sa dvije dvostruke titule (2019. sa Jean-Eric Vergneom i 2020. sa Antoniom Félixom Da Costa), kao i postoljem iz gotovo svake druge utrke u gotovo osam godina, DS Automobiles se etablirao kao najodlikovaniji proizvođač u Formuli E.

Priča o DS automobilima nastavlja da se odvija, a nema sumnje da će dve trke Jakarta E-Prix 3. i 4. juna biti poprište daljih finih nastupa francuskog tima!

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno