Nedjelja, 21 Aprila, 2024

„Auto Slalom Inter Cars 2023“ – U Banja Luci auto karting klub “ŽiG tim” nastupa sa tri takmičara

Na predstojećoj trci u discilini auto slalomu, koja se ovog vikenda tačnije u subotu 24.06. održava na autodromu Zalužani kod Banjaluke, auto karting klub ŽiG tim na adresu orgaizatora AKK Garaža 78 poslao je prijave za svoja 3 takmičara, ističe direktor kluba Saša Perić.

Maja Babić pobjednica na trci u Loparama

U klasi 5 sa startnim brojem 510 nastupiće za sada jedina djevojka u klubu, Maja Babić. Maja Babić rodjena je u Srebreniku 1999.godine. Auto slalomom se bavi tek malo više od godinu dana ali to je nije spriječilo da osvoji dva prva mjesta u konkurenciji dama na do sada dvije održane trke a na ovoj trci krenuće po svoj treći pehar ove sezone. Maja nastipa u svom žutom Renault Cliu sa kojim se prosle godine osvojila SAKS Kup dama u Srbiji.

Branko Lađević

U klasi 6 sa startnim brojem 608 nastupa Branko Lađević. Prvi ovogodisnji njegov nastup bio je na 3 kilometra dugomslalomu u Loparama gdje se Branko borio sa svojim Opel Kadetom sa realno mnogo jačim kolegama gdje se nije izborio za pobjedničko postolje što će pokušati nadoknaditi na stazi u Zalužanima. Inače Branko se auto slalomom bavi od sezone 2021 a u sezoni 2023 nastupa I u disciplini auto kros.

Mitar Nedić na najvišem postolju u Loparama.

U klasi 8 sa startnim brojem 808 sa detaljno sredjenim autom Renault Clio 2.0 koji je, kako tvrdi vozač, postao dio porodice, nastupa Mitar Nedić. Mitar Nedic je veliko ovogodišnje pojačanje AKK ŽIGTim i u dvije do sada održane trke Mitar je osvojio dva prva mjesta I isto očekuje na stazi u Zalužanima. Važno je istaći da je Mitar pravi primjer kako se živi za trke I trkačku stazu. Na svakoj trci Mitar ima veliku podršku I to onu najvažniju podršku  – podršku porodice. Sa njim na svaki trkački vikend dolazi njegova porodica, supruga sa četvorodivne dječice, otac i majka. NEPROCJENJIVO.

Akk ŽiG Tim želi srećnu I prije svega bezbijednu trku svojim klupskim kolegama I vidimo se na postolju.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno