Subota, 15 Juna, 2024

Deveta generacija Passata bit će veća, udobnija i kvalitetnija

Novi Passat Variant proslavit će svoju svjetsku premijeru krajem avgusta, a Volkswagen sada objavljuje prve detalje o narednoj generaciji Passata. Novi model opremljen je mnoštvom inovacija kao što su intuitivni ekran i koncept upravljanja, visokokvalitetna unutrašnjost, novi prilagodljivi sistem upravljanja šasijom, sjedala premium klase i plug-in hibridni pogoni s električnim dometom do 100 kilometara. . Novi Passat Variant će biti lansiran u prvom kvartalu 2024. To je deveta generacija jednog od najuspješnijih automobila srednje veličine na svijetu, sa više od 50 godina istorije i više od 30 miliona prodatih jedinica.

Kada je dizajnirao novi Passat Variant, Volkswagen je u potpunosti iskoristio potencijal modularne poprečne matrice u njenoj novoj razvojnoj fazi – skraćeno MQB evo. Unutrašnja arhitektura je redizajnirana na osnovu novog koncepta. Zahvaljujući visokokvalitetnim materijalima i efikasnoj izolaciji buke, ukupni kvalitet i udobnost su podignuti na novi nivo. ergoActive prednja sjedala će biti dostupna kao opcija. Imaju električno podešavanje (do 14 smjerova, ovisno o modelu i opremi), kao i različito konfigurirane funkcije masaže i klimatizacije.

Više prostora pozadi. Novi Passat Variant je mnogo veći od svog prethodnika. Nova dužina (14 centimetara više) povećava prostor za noge za još 5 centimetara. Kapacitet prtljažnika je takođe povećan za 40 litara na 690 litara (kada je opterećen do visine naslona zadnjih sedišta), a čak za 140 litara na 1920 litara kada se zadnja klupa preklopi.

TDI, TSI, eTSI i eHybrid. Zahvaljujući MQB evo, različite vrste pogona su moguće za novi Passat Variant. Biće u ponudi sa turbodizel motorima (TDI), turbo benzinskim motorima (TSI), blagim hibridnim turbo benzinskim motorima (eTSI) i plug-in hibridnim sistemima (eHybrid). Električni domet novih plug-in hibridnih pogona povećan je do 100 kilometara u odnosu na prethodnike, ovisno o opremi. Osim toga, AC punjenje će biti brže u svim eHybrid verzijama, a DC punjenje će također biti moguće kao standard po prvi put.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno