Petak, 23 Februara, 2024

Meov podvig na Erzbergrodeu ilustrovan u videu

Ducati slavi uspjeh Antoinea Mea na DesertX-u video snimkom koji ilustruje pripremu, osjećaje vozača i vikend koji su doživjeli Borgo Panigale ljudi na događaju u austrijskom rudniku željezne rude.

DesertX koji je vozio višestruki svjetski šampion u endurou i evropski prvak u superkrosu, Antoine Meo, osvojio je Iron Road Prolog na Erzbergrodeu. Meo, koji je prihvatio DesertX projekat od njegovog početka, postavši njegov ambasador, takođe je učestvovao u bočnoj trci Mitas Rocket Ride, završio je na četvrtom mestu u ukupnom poretku i na prvom među motociklima sa dva cilindra.

Iron Road Prolog je takmičenje u kojem nastupa preko 1200 vozača prijavljenih za “Rodeo” kako bi se kvalifikovali za finalni događaj. Podeljeno u dve sesije, odvija se na ultrabrzom usponu (preko 600 metara nadmorske visine za 13,5 km) gde se takmiče jednocilindrični i dvocilindrični motociklii, zahvaljujući svojoj spektakularnoj prirodi, tokom godina je postao jedna od najtežih i najiščekivanijih trka. Antoine Meo, sa DesertX-om, zabilježio je vrijeme od 10'51”376, osvojivši prvo mjesto u kategoriji s dva cilindra.

Video spektakularnim i uzbudljivim slikama ilustruje vrhunac emocija i adrenalina vikenda, koji kulminira dvostrukom afirmacijom u Prologu Gvozdenog puta na vrlo brzom makadamskom putu rudnika.

 

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno