Srijeda, 24 Jula, 2024

Alpine A424 uskoro na stazi!

Od petka 9. juna i otkrivanja izložbenog automobila A424_β, Alpine je ubrzao svoje pripreme oko svog budućeg LMDh-a izgrađenog za prvu kategoriju Hypercar FIA Svjetskog prvenstva u izdržljivosti (FIA WEC).

Rezultat neviđene saradnje između Alpineovog odeljenja za dizajn i trke, A424 je u skladu sa vizijom otkrivenom na 24 sata Le Mansa. Kvintesencija Alpine sportskog duha, od naredne godine će izazvati najveća imena u motosportu sa svojim jedinstvenim stilom naglašenim prepoznatljivim i već kultnim svjetlosnim signalima. Sa svojom nepobitnom čistoćom i dinamikom, ovaj prototip će ujedno biti i prvi Alpine koji će ući u hibridnu eru u Enduranceu.

USPJEŠNO PRVO PALJENJE Ovog ljeta Alpine radi iza kulisa kako bi se suočio s izazovom vrhunske kategorije. Proučavan i testiran nekoliko mjeseci, motor Alpine A424 se bliži svojoj konačnoj konfiguraciji zahvaljujući saradnji sa Mecahromom. 3,4-litarski V6 s jednim turbo punjačem, koji razvija reguliranih 500 kW (675 KS) i povezan je s Xtrac mjenjačem, nedavno je stigao u Orecine radionice kako bi bio integriran u prvu A424 šasiju.

Nakon što je stigao u Signes, glavni fokus je bio finalizacija sklapanja, validacija električnih, elektronskih i hibridnih sistema i operativnih procedura A424. Motor je tada prvi prvi put oživio u svojoj šasiji, te otkrio svoju melodiju, nagradivši tako trud svih timova.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno