Petak, 23 Februara, 2024

Potpuno novi Mercedes-AMG GT Coupé

Mercedes‑AMG GT Coupé druge generacije je novi vrhunski model koji nudi Mercedes‑AMG. Kombinira vrlo dinamične vozne karakteristike s povećanom prikladnošću za svakodnevnu upotrebu. Komponente visoke tehnologije kao što je AMG ACTIVE RIDE CONTROL ovjes sa aktivnom stabilizacijom prevrtanja, upravljanje stražnjom osovinom kao standard i aktivna aerodinamika izoštravaju profil vožnje. Sportski kupe takođe donosi svoju snagu na put sa potpuno varijabilnim AMG Performance 4MATIC+ pogonom na sve točkove.

Mercedes-AMG GT Coupé /foto Mercedes-AMG GmbH/

U kombinaciji sa AMG 4,0 litarskim V8 biturbo motorom, rezultira iskustvom vožnje na najvišem nivou. Ekskluzivna arhitektura AMG sportskog automobila sa razrađenom kompozitnom aluminijumskom strukturom karoserije omogućava njegovu konfiguraciju kao 2+2 sedišta. Za sportski auto u ovoj klasi, to znači da putnici imaju veoma dobar osećaj za prostor i dovoljno mjesta za svoj prtljag. Novi Mercedes-AMG GT Coupé, kao peta nezavisna serija nakon SLS-a, prve generacije GT-a s dvoja vrata, GT Coupéa sa 4 vrata i SL-a, još jednom pokazuje visok nivo tehnološke kompetencije razvoja Affalterbach tima.

Lansiranje na tržište će se održati kao AMG GT 63 4MATIC+ Coupé sa snagom od 430 kW (585 KS) i kao AMG GT 55 4MATIC+ Coupé  sa snagom od 350 kW (476 KS).

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno