Utorak, 26 Septembra, 2023

Proizvedeno u Evropi, za Evropu

Hyundai Motor je najavio početak proizvodnje potpuno nove KONA Electric u svojoj fabrici u Češkoj, Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC).

Tokom prve godine HMMC namjerava proizvesti više od 20.000 jedinica KONA Electric. Ovim razvojem, Hyundai nastavlja da radi na svojoj posvećenosti prodaji samo vozila sa nultom emisijom u Evropi do 2035. godine.

Druga generacija KONA predvođena je potpuno električnom varijantom (EV), koja nudi napredne sigurnosne i praktične karakteristike i vodeći asortiman u klasi. Hyundai je razvio potpuno novu KONA kao prvo električno vozilo, u skladu s najavom strategije ubrzane elektrifikacije kompanije u martu 2022. koja će do 2030. godine na tržište izbaciti jedanaest novih Hyundai EV.

Posvećen evropskom tržištu
Hyundai nastavlja da pokazuje svoju posvećenost svojim kupcima širom Evrope. Još 2020. godine, prva generacija KONA Electric postala je Hyundaijevo prvo električno vozilo koje se proizvodi u Europi. Strateška odluka da dopuni svoju opskrbu iz tvornice u Ulsanu u Južnoj Koreji proizvodnjom u HMMC-u drastično je smanjila vrijeme isporuke za kupce u Europi. Druga generacija KONA Electric nastavlja sa ovom strategijom da bolje služi evropskom tržištu – napravljeno u Evropi, za Evropu.

Osim toga, stručnjaci iz HMMC-a imali su značajnu ulogu u razvoju novog modela za Evropu, počevši od pripreme početnih skica. Ovaj novi razvojni proces omogućio im je ne samo da oblikuju karakter i parametre potpuno novog KONA Electrica, već i da uzmu u obzir specifičnosti postrojenja u ranijoj fazi.

„Hyundai Evropu smatra ključnim tržištem, što se ogleda u našoj posvećenosti našim kupcima širom kontinenta. Zbog toga više od 70 posto naših modela – dizajniranih imajući na umu europske kupce – proizvodimo u Europi,” kaže Michael Cole, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. “Kao odgovor na rastuću potražnju za našim električnim vozilima u regiji i sa fokusom na skraćeno vrijeme isporuke, proizvodnja jednog od naših najvažnijih električnih automobila u Europi naglašava važnost europskog tržišta za Hyundai.”

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno