Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Multistrada: dvadeset godina emocija i inovacija

Model koji je promijenio historiju Ducatija, iz kojeg je nastala jedna od najuspješnijih porodica proizvođača motocikala iz Bolonje, puni dvadeset godina

Multistrada je rođena 2003. godine sa ciljem da ponudii svestran i sportski motocikl, sposoban da se nosi sa bilo kojim terenom uz maksimalnu sigurnost i čvrstinu. Prva verzija motocikla bila je Multistrada 1000 DS, početna je tačka porodice koja se nastavila razvijati kroz četiri generacije, do najnovije zasnovana na V2 i V4 Granturismo motorima.

Tokom svog dvadesetogodišnjeg života, Multistrada je sa sobom donijela bogatu povijest inovacija i tehnološke evolucije koje su redefinirale standarde motociklističke industrije, potvrđujući se, generaciju za generacijom, kao idealan pratilac za sve entuzijaste koji vole otkrivati ljepote svijeta i doživite svako putovanje u vezi sa okolnim krajolikom i sa putem, sami ili u paru.

Kako bi proslavio dvadesetu godišnjicu modela koji je promijenio historiju proizvođača iz Bolonje, Ducati je u svom Muzeju postavio privremenu izložbu pod nazivom “Multistrada 20. – Dvadeset godina evolucionog istraživanja”. Entuzijasti se mogu izbliza diviti dvama simboličnim modelima dinastije Multistrada. S jedne strane, prva Multistrada 1000 DS, koja utjelovljuje početnu viziju i inspiraciju za stvaranje ove porodice motocikala, a s druge strane, noviji Multistrada V4 Rally, koji u potpunosti oličava put inovacija i evolucije koji model je prošao u proteklih dvadeset godina.

Specijalna izložba “Multistrada 20. – Dvadeset godina evolucionog istraživanja” ostaće otvorena do početka oktobra sa istim radnim vremenom kao i Ducati muzej, od ponedeljka do nedelje od 9:00 do 18:00 sati, a zatvorena je srijedom.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno