Nedjelja, 3 Decembra, 2023

Novi BMW X2 i prvi BMW iX2. (video)

BMW X2 je osnivač koncepta vozila Sports Activity Coupé (SAC) u premium segmentu kompaktnih vozila. U drugoj generaciji modela sada je još nezavisniji, sportskiji i napredniji. Značajno veće dimenzije i prepoznatljiva silueta kupea jasno izražavaju razvojni skok koji je novi BMW X2 napravio u dizajnu eksterijera. Njegov progresivni karakter se takođe ogleda u potpuno električnoj varijanti modela BMW iX2, velikom izboru sistema za automatizovanu vožnju i parkiranje, kao i u inovativnim digitalnim uslugama novog BMW iDrive sa „QuickSelect“ i BMW operativnim sistemom 9.

Performansni automobil BMW X2 M35i xDrive je već dostupan na tržištu.

Automobil sa performansama koji će biti dostupan odmah po lansiranju novog BMW-a X2 na tržište naglašava dinamični fokus kompaktnog SAC-a. Novi BMW X2 M35i xDrive fascinira svojim tipičnim M karakteristikama u smislu dizajna i ponašanja u vožnji. Pokreće ga 2,0 litarski četvorocilindrični motor sa maksimalnom snagom od 221 kW/300 KS u Evropi (233 kW/317 KS u SAD i drugim tržištima).

Lansiranje na globalnom tržištu počinje u martu 2024. godine sa potpuno električnim BMW iX2 xDrive30. Druga potpuno električna varijanta i još jedan model sa dizel pogonom će uslediti u ljeto 2024.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno