Subota, 2 Decembra, 2023

Novi BMW Serije 5 Limuzina

Nakon početne prodaje u Južnoj Koreji, novi BMW serije 5 limuzina i prvi BMW i5 limuzina sada su dostupni kod dilera na brojnim drugim tržištima.

Osma generacija najuspješnije poslovne limuzine na svijetu također se po prvi put nudi kao potpuno električni BMW i5. Čak i prije početka prodaje, raspoložive primljene narudžbe pokazuju da ova varijanta modela posebno zadovoljava veliku potražnju kupaca i na taj način će dodatno ubrzati povećanje elektromobilnosti koju BMW gura. Od samog početka možete birati između dvije varijante BMW-a i5. Novi BMW i5 eDrive40 limuzina impresionira snagom do 250 kW/340 KS i dometom od 498 do 582 kilometra utvrđenim u WLTP testnom ciklusu. Vrhunski model cijele serije je BMW i5 M60 xDrive limuzina sa do 442 kW/601 KS.

Novi BMW serije 5 limuzina naglašava svoj progresivni karakter ne samo sa dvije potpuno električne varijante modela, već i sa inovativnim digitalnim uslugama, uključujući igranje igara u automobilu, audio i video streaming, kao i posebno visokokvalitetne sisteme pomoći vozaču. Vrhunac u oblasti sistema za automatizovanu vožnju i parkiranje je pomoćnik na autoputu, koji sada takođe omogućava vozačima u Nemačkoj da skidaju ruke sa volana na duži vremenski period pri brzinama do 130 km/h i smjestite ih u udoban položaj, sve dok nastavi pažljivo pratiti ono što se dešava na cesti i može ponovo preuzeti zadatak vožnje u bilo koje vrijeme ako je potrebno.

Intenzivno iskustvo djelomično automatizirane vožnje dopunjeno je aktivnim asistentom za promjenu trake. Uz ovu funkciju, koja je jedinstvena u svijetu, sve što je potrebno je pogled u vanjski retrovizor kako bi se pokrenula promjena trake, koju sistem zatim automatski izvršava.

Nova generacija BMW-a serije 5 Touring proslavit će svoju svjetsku premijeru u proljeće 2024. Druga varijanta karoserije nove BMW serije 5 biće dostupna sa istim pogonskim portfeljem kao i novi BMW Serije 5 limuzina. To znači da je novi BMW serije 5 Touring prvi premium automobil ove vrste koji se nudi sa visoko efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, uključujući 48-voltnu blagu hibridnu tehnologiju, plug-in hibridne sisteme i, po prvi put, sa potpuno električnim pogonom . Jedinstvena kombinacija sportske elegancije, moderne funkcionalnosti i lokalnog zadovoljstva u vožnji bez emisija izduvnih gasova razvija se posebno za automobilska tržišta u Evropi, kao iu Japanu i Tajvanu.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno