Subota, 15 Juna, 2024

Nissan predstavlja Nissan Hyper Tourer koncept, budućnost premium mobilnosti

Nissan je predstavio Nissan Hyper Tourer, treći u svojoj seriji koncepta naprednih električnih vozila (EV) koji će biti predstavljen na Japan Mobility Showu koji počinje 25. oktobra. 

Nissan Hyper Tourer kombinuje suštinu  omotenashi  (japanskog gostoprimstva) sa raznim naprednim tehnologijama, uključujući autonomnu vožnju. Funkcionalnost V2X (Vehicle-to-Everything) i baterija velikog kapaciteta također omogućavaju opskrbu električnom energijom domova, trgovina i ureda, dok putujete i u raznim poslovnim situacijama.

Eksterijer, koji prenosi osećaj udobnosti iznutra, sastoji se od glatkih panela karoserije i oštrih linija karaktera koje demonstriraju tradicionalnu japansku lepotu, a njegov impozantan izgled je u harmoniji sa okolnim pejzažom.

Prostrana unutrašnjost je omogućena zahvaljujući Nissan EV Technology Vision, koji objedinjuje kompaktne komponente i potpuno čvrste baterije visoke gustine energije kako bi se stvorila inovativna ambalaža za automobile. Rezultat je ultra nisko težište, koje u kombinaciji sa naprednim e-4ORCE sistemom upravljanja na svim točkovima daje glatko i ravno ubrzanje i usporavanje. 

Potpuno autonomna vožnja omogućava onima na vozačevom sedištu da se usredsrede na interakciju sa svojim saputnicima. Prednja sedišta se mogu okretati za 360 stepeni, omogućavajući putnicima na prednjim i zadnjim sedištima da razgovaraju licem u lice. Putnici na zadnjim sedištima mogu koristiti nosivi displej za pregled i upravljanje navigacijom i zvukom na središnjem displeju prednjih sedišta, stvarajući osećaj jedinstva među svim putnicima. Takođe, inovativni sistem veštačke inteligencije može da prati vaše biometrijske znakove – uključujući moždane talase, otkucaje srca, disanje i znojenje – i automatski bira komplementarnu muziku i prilagođava osvetljenje tako da odgovara vašem raspoloženju.

Sa Nissan Hyper Tourer konceptom, Nissan ponovo predviđa putovanje kombinujući udobnost luksuznog dnevnog boravka sa udobnošću putničkog kombija – sve to sadržano u elegantnom i futurističkom paketu.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno