Srijeda, 24 Jula, 2024

Aston Martin otkriva najnapredniji cestovni bicikl na svijetu

Aston Martin i britanski lider u proizvodnji bicikala od titanijuma J.Laverack ujedinili su se kako bi stvorili cestovni bicikl bez premca; J.Laverack Aston Martin .1R.

Razvijen uz doprinos automobilskih dizajnera visokih performansi, .1R je najnapredniji, bicikl ikada kreiran. Sinergirajući zajedničke vrijednosti dva britanska brenda visokih performansi, Aston Martin i J.Laverack primijenili su istinski inovativne procese dizajna i inženjeringa kako bi proizveli potpuno integrirani ‘vizualno bez vijaka’ dizajn koji posjeduje estetsku čistoću i neuporedivu opsesiju detaljima. J.Laverack Aston Martin .1R koristi besprekornu fuziju parametarski dizajniranih, 3D štampanih titanijumskih papučica i izvajanih cijevi od ugljeničnih vlakana. Ovo osigurava okvir koji ne samo da pruža izuzetan spoj odziva i udobnosti, već i postavlja nove standarde elegancije i ljepote na dva točka.

J.Laverack Aston Martin .1R

Kupci će moći da biraju između tri grupe sa 12 brzina koje koriste profesionalci na UCI World Tour. Bilo da postoji preferencija za Shimano Dura-Ace Di2, Campagnolo Super Record Wireless ili SRAM RED eTap AXS, J.Laverack Aston Martin .1R se može izraditi u skladu s tim. Lančanici .1R po narudžbi izrađeni su od aluminijuma, a veličine može odrediti svaki vlasnik. AERA Components Æ|55 točkovi su takođe jedinstveni za .1R, sa 55 mm dubokim karbonskim felgama bez cijevi sa unutrašnjom širinom od 22 mm. Prošivene su sa 28 Sapim CX-Ray krakova koji nastavljaju crnu šemu boja na točkovima, kao i glavčine koje su dizajnirane posebno za .1R i do savršenstva su obrađene od aluminijuma za vazduhoplovstvo visoke čvrstoće. Continental je čak kreirao specijalnu stelt crnu verziju široke 30 mm svojih guma GP5000S TR, koje su optimalne širine za posebno napravljene karbonske felge i nude savršen spoj brzine i udobnosti.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno