Subota, 15 Juna, 2024

Svjetlosni šou obasjava tvornicu Maranello (video)

„Putovanje kroz svjetlost, zvukove i slike koje odražava suštinu onoga što jesmo, slavi naše uspjehe i raduje se još svjetlijoj budućnosti.” Ovim riječima predsjednik Ferrarija John Elkann najavio je svjetlosni šou koji je po prvi put održan u fabrici Maranello.

Neke od najpoznatijih zgrada u Ferrari kampusu pružaju pozadinu za svjetlosne projekcije koje izražavaju jedinstvenu prirodu kompanije koja se sastoji od preko 5.000 ljudi. Predstava zauzima scenski prostor duži od više od jednog kilometra duž Viale Enzo Ferrari i animirana je trodimenzionalnim slikama i svjetlosnim arhitekturama koje stvara više od 400 elemenata koristeći najnovije tehnologije niske potrošnje energije, uključujući projektore, LED trake i laserske efekte.

Projektovani na luk od cigle koji uokviruje Ferrarijev istorijski ulaz su video snimci nekih automobila koji su prošli kroz njega tokom godina. Oni uključuju 125 S koji je ovdje debitovao 1947. godine, označavajući početak nevjerovatne serije modela, i dva 499P Hypercara koja su označila trijumfalni povratak konja koji skače na 24 sata Le Mansa ovog juna.

Nastavljajući duž avenije obasjane crvenom bojom, nekadašnji toranj farbare transformisan je u veliko platno ukrašeno vrednostima koje je Konj koji skače oduvek oličavao: Pojedinac i Tim; Tradicija i inovacija; Strast i postignuće.

Aerodinamički tunel, koji je dizajnirao Renzo Piano, odabran je da simbolizira tehnološku inovaciju koja prožima svako područje života kompanije. Aerodinamički tokovi stvoreni unutar tunela reproducirani su na njegovoj površini pomoću snopa u boji, kreativno reinterpretirajući rad koji se odvija unutar jedne od najograničenijih zgrada u kampusu.

Putovanje se zatim neometano kreće ka sledećem poglavlju u istoriji Ferrarija: e-gradnji. Predviđeno da bude svečano otvoren u junu sljedeće godine, osvijetljen je u centru nove površine od 100.000 kvadratnih metara u izgradnji.

Predstava će se ponoviti u narednim danima, dajući svim radnicima Ferrarija priliku da joj se dive zajedno sa svojim gostima.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno