Subota, 15 Juna, 2024

Hyundai Motor predstavlja konceptni model ‘NPX1’

Kompanija Hyundai Motor je na Salonu automobila u Tokiju 2024. predstavila ‘IONIQ 5 N NPX1’, konceptni model opremljen prototipom N Performance Parts.

Hyundai Motor Company planira poboljšati iskustvo posjedovanja električnih vozila visokih performansi (EV) s N Performance dijelovima, koji je prvobitno započeo 2019. godine i nastavlja da razvija visokokvalitetne dijelove. Nastavljajući sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE), kao što su Elantra N, i30 N i i20 N, Hyundai N planira da ponudi specijalizovane komponente za podešavanje za potpuno električne N modele, uključujući IONIQ 5 N.

Konceptni model ‘NPX1’ prikazuje niz poboljšanja specifičnih za N koja će biti dostupna za kupovinu iz kataloga N Performance Parts u bliskoj budućnosti. Posjeduje karbonski prednji razdjellnik, bočne pragove, zadnji difuzor, zadnji spojler, lagane hibridne karbonske točkove, kočione pločice visokih performansi i opruge za spuštanje. Unutrašnjost konceptnog modela dodatno je poboljšana materijalom od alkantare i trkaćim sjedalima.

Prototip N Performance Parts primijenjen na koncept NPX1 dalje će se razvijati za proizvodnju u pripremi za prodaju 2024. Počevši od IONIQ 5 N, Hyundai N će proširiti dostupnost proizvoda N Performance Parts za sve N modele.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno