Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Škoda Octavia: Osvježen najprodavaniji model

  • Eksterijer sa vizuelnim finim podešavanjem i novim LED Matrix farovima druge generacije
  • Unutrašnjost dolazi sa devet dizajnerskih izbora, 13-inčnim infotainment ekranom i dodatnim održivim materijalima; chatbot ChatGPT će se kasnije integrirati kao standard
  • Četiri benzinska i dva dizel motora sa do 265 KS (195 kW) plus opcije za blagi hibrid
  • Novi sigurnosni i pomoćni sistemi za još napredniju aktivnu i pasivnu sigurnost
  • Škoda Octavia Sportline i vRS podižu sportsko naslijeđe vrhunskog asortimana na viši nivo

Škoda Auto ažurira hatchback i karavan verzije svoje kultne Octavie. Sa više od 7 miliona prodatih jedinica, to je daleko najprodavaniji model marke. Njegova četvrta moderna generacija sada je dobila osvježeni izgled koji uključuje revidiranu Škodinu rešetku i novu drugu generaciju LED Matrix prednjih svjetala. Kupci imaju koristi od još sveobuhvatnije standardne opreme kao što je 10-inčni digitalni displej ili dvozonski Climatronic. Daljnji sigurnosni i asistenčni sistemi poboljšavaju aktivnu i pasivnu sigurnost, a nova struktura asortimana pruža dodatne mogućnosti individualizacije.

Octavia Estate

Unutrašnjost: Poboljšana infotainment oprema i dodatni održivi materijali.

Ažurirana Octavia nudi devet dizajnerskih izbora za unutrašnjost, koje obilježava povećana upotreba održivih materijala. Po prvi put, Octavia je dostupna sa centralnim infotainment ekranom od 13 inča. USB-C portovi nude tri puta veću snagu punjenja, sada pružaju 45 vati. Kessy sistem ulaska bez ključa je pretrpio poboljšanja za udobnije otvaranje i zaključavanje.

Škoda Octavia dostupna je s nizom naprednih četverocilindričnih motora – četiri benzinska i dva dizelaša. Izlazna snaga se kreće od 116 KS (85 kW) u dvije osnovne varijante do 265 KS (195 kW) u Octavia vRS. 2.0 TSI sa 204 KS (150 kW) trebalo bi da bude lansiran kasnije i dolaziće sa pogonom na sve točkove kao standard.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno