Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Ducati Lenovo tim stiže u Katar na otvaranje Grand Prixa MotoGP Svjetskog prvenstva 2024.

Samo nekoliko dana nakon objave da će Francesco Bagnaia voziti za Ducati još dvije sezone, tim se vraća na stazu u Kataru kako bi se ovog vikenda takmičio u prvom Grand Prixu prvenstva 2024. godine.

Na Lusail International Circuit Ducati je postigao 19 podijuma, 7 pobjeda i 8 pol pozicija od svog uvođenja u kalendar 2004. Ove godine je dvadeset i prvi put da će biti domaćin MotoGP Svjetskog prvenstva nakon što je bio mjesto održavanja posljednjeg predsezonskog testa kojim je dominirao aktuelni svjetski prvak Bagnaia.

Zahvaljujući rekordnom vremenu kruga, Pecco je završio dvije sesije na vrhu sa svojim Desmosedici GP24, potvrdivši da odmah može biti među najboljim protagonistima nove sezone. Na posljednjoj VN Katara održanoj u novembru prošle godine, vozač iz Torina se približio pobjedi tako što je završio drugi iza pobjednika Fabija Di Giannantonija. Enea Bastianini takođe stiže u Katar kao favorit. Vozač Ducati Lenovo tima, koji je ovdje postigao svoju prvu MotoGP pobjedu 2022. godine, pokazao se konkurentnim na Desmosedici GP24 tako što je završio drugi najbrži na katarskom testu.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno