Subota, 15 Juna, 2024

Novi Transporter: prvi pogled na dizajn sedme generacije (video)

Volkswagen komercijalna vozila sada predstavlja prve dizajnerske detalje svoje nove generacije Transporter. „Prenosimo DNK naše ikone u moderna vremena sa potpuno novim Transporterom“, objašnjava Albert Kirzinger, glavni dizajner marke Volkswagen komercijalna vozila. Kirzinger nastavlja: „Detalji sedme Bulli generacije preuzimaju karakteristične karakteristike dizajna svojih šest prethodnika i daju im novu interpretaciju. Ovo ima tradiciju – svaki novi Volkswagen Transporter je uvek predstavljao novi vizuelni početak, stilski most između duge istorije, sadašnjosti i budućnosti. Upravo je to ono što ovu liniju proizvoda održava ažuriranom više od osam decenija, što je čini najuspješnijom serijom kombija u svojoj klasi na svijetu.” Pretprodaja novog Transportera je već počela u Evropi po neto cijenama od 36.780 eura 2 – lansiranje na tržište je predviđeno za prvi kvartal 2025. godine.

Prednja strana: T5 se nakratko može videti u obliku rešetke hladnjaka, T6.1 u farovima i T1 u kultnoj jasnoći – ali sve ove karakteristike su značajno evoluirale u novi izgled Volkswagen Transportera. U isto vrijeme, dizajn je također ugrađen u trenutni asortiman Bulli porodice.

Silueta: Pogled sa strane na Transporter, koji je dugačak između 5.050 mm i 5.450 mm, pokazuje jasnoću dizajna tipičnu za Bulli. „Kao i kod T6.1, produžili smo gornju konturu farova kao liniju u bočne strane. Ovo se nastavlja sve do zadnjeg djela i stvara naglašenu linearnu krivinu iznad nje – Bulli liniju. Ova linija razdvaja gornji i donji dio tijela i predstavlja priznanje T1,” kaže Kirzinger. Asortiman 16-, 17- i 19-inčnih naplataka Transporter točkova je takođe redizajniran. Posebno je upečatljiv 19-inčni aluminijski točak Indianapolis sa svojim dijamantskim obrubom naplatka, kao i šest crnih krakova i unutrašnjim površinama. Optimalno dostupan ponovo je poklopac rezervoara za gorivo integrisan u oblasti B stuba dizel i plug-in hibridnih verzija, kao na T6.1 i velikom Crafteru. Poklopac utičnice za punjenje kod modela sa plug-in hibridnim i potpuno električnim pogonom nalazi se ispod desnog fara.

Pozadi:Zadnji kraj sedmog Volkswagen Transportera ima homogen dizajn i stoga ima jasne i karakteristične karakteristike Bullija. Komercijalno vozilo će ponovo biti dostupno sa vratima prtljažnika i zadnjim krilima. Iako potpuno redizajniran i tehnički preuređen, upečatljiv oblik stražnjih svjetala sa LED točkama prema bočnim stranama stvara stilski most prema T5. Forma tako opet uvijek prati funkciju na sedmom Transporteru. Vrata prtljažnika ili krilna vrata su još jedan primjer: njihovo udubljenje seže daleko u branik, što rezultira visinom praga od samo 575 mm do 638 mm (u zavisnosti od verzije).

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno