Srijeda, 24 Jula, 2024

Ducati lansira Futa All Road, e-bicikl za sve one koji vole da biraju svoj put

All Road je dizajniran za duge vožnje i po asfaltu i po zemljanim putevima. Bicikl za one koji žele da biraju svoju rutu, na svakom račvanju, za one koji ne žele da se odreknu slobode da pobjegnu od saobraćaja i žele da uživaju u slikovitim rutama i dugim usponima, bez zaustavljanja. Brz, ali udoban električni bicikl, s tehničkim rješenjima dizajniranim da garantiraju stabilnost čak i na asfaltiranim dionicama.

Monokok od karbonskih vlakana: vrlo lagan bicikl
UD monokok okvir od karbonskih vlakana ističe se po formi koja nagovještava aerodinamiku, a time i brzinu, bez žrtvovanja udobnosti. Kompaktan stražnji nosač, sa spuštenim omotima, čini bicikl udobnijim, stvarajući manji aerodinamički otpor. Futa All Road je težak samo 12,4 kg (u veličini M).

Motor i baterija
Motor, koji se nalazi na zadnjoj glavčini, je FSA System HM 1.0 sa 250W i 42Nm obrtnog momenta: može se pohvaliti glatkom i prirodnom isporukom snage i ima 5 nivoa pomoći. Aplikacija FSA, dostupna za iOS i Android, brzo i intuitivno prikazuje statistiku vožnje, preostali vijek trajanja baterije i status napunjenosti. FSA baterija od 250 Wh savršeno je integrirana u donju cijev, a dostupan je i opcioni proširivač dometa sa dodatnih 250 Wh, za još veće udaljenosti.

Iznad 25 km/h, kada se izgubi elektro pomoć prema evropskim propisima, otpor motora je gotovo neprimjetan, a pedaliranje ostaje brzo i tečno.

Futa All Road

Elektronski mjenjač, ​​karbonske felge
Bicikl je opremljen SRAM Rival eTap AXS groupsetom, kojeg karakteriziraju snažne hidrauličke kočnice sa diskovima od 160 mm, precizan i brza bežičan elektronski mjenjač s 2×12 brzina i kotači Vision AGX 30 sa felgama od karbonskih vlakana. FSA K-WING AGX Carbon upravljač, dizajniran za makadam, ima izvajane kontaktne tačke za poboljšanu ergonomiju. Udobnost i lakoća vožnje osigurani su pregibom od 10° naprijed, kako bi se dobio prirodniji zglob i širi položaj laktova, koji olakšavaju disanje.

Bikepacking set uključen
Kako biste produžili avanturu u sedlu bez odustajanja od bilo koje potrepštine, Futa All Road je poboljšan bikepacking setom koji se sastoji od tri torbe za sedlo Skuad, upravljača i okvira. Izrađeni od potpuno vodootporne tkanine, maksimiziraju prostor za odlaganje bez ugrožavanja manevriranja, sa sigurnim zatvaračima i oblikovanim dizajnom.

Asortiman Ducati e-bicikala
Ovaj model proširuje asortiman Ducatija, koji već uključuje Futa AXS e-road, i Powerstage RR (potpuni karbonski Enduro), TK-01RR (aluminijski Enduro) i MIG S (sve planinske) e-mtbs. Futa All Road će se proizvoditi u četiri veličine, od S (53) do XL (59). Isporuke širom Evrope će početi u junu 2024. Bicikl se može naručiti iz Ducati dilerske mreže i online na shop.ducati.com.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno