Srijeda, 24 Jula, 2024

NOVI CITROEN Ë-C3 COMMERCIAL: REVOLUCIJA JE POČELA (video)

  • Kroz svoju 100-godišnju istoriju, Citroën je uvijek bio sinonim za hrabre inženjerske inovacije i kreativnu izvrsnost u njihovom oglašavanju
  • Citroën predstavlja revolucionarnu kampanju od 360° za potpuno novi ë-C3: filmovi u više formata, društveni mediji, digitalne kapsule, GIF-ovi, vizualni sadržaji i još mnogo toga
  • Potpuno nova kampanja Citroën ë-C3 počinje u Francuskoj 1. juna i u cijeloj Evropi u julu

Sa svojim novim ë-C3, Citroën započinje novu francusku revoluciju. Do danas se na električna vozila uglavnom gledalo kao na luksuz, rezerviran za elitu. Sa cijenom od 23.300 evra čak ni bez uključivanja višestrukih EV bonusa dostupnih širom Evrope – ili samo 99 eura mesečno – ë-C3 ih sada čini dostupnim svima sa jakim atributima kao što je novi dizajn sa SUV kodovima, potpuno opremljen, prepoznatljivi Citroen komfor, proizveden u Evropi, i domet do 320 km. Kako bi saopštio tu činjenicu, Citroën pokreće jednako revolicionarnu reklamnu kampanju. Po prvi put je upotrijebljena potpuno integrirana produkcija za kreiranje više sredstava istovremeno, čime je osiguran maksimalni utjecaj na sve medijske kanale i kroz tok konverzije.

Rezultati oduzimaju dah. Snimanje lokacije – u mađarskom dvorcu – mobilisalo je pet produkcijskih ekipa, tokom pet dana i noći. Kostimi i perike potiču iz filma Marie Antoinette Sofije Kopole. Kaskaderska ekipa radila je na Dini 2. Soundtrack je originalna verzija filma Suffragette City Davida Bowieja. Gotov film priča priču o tome kako su električna vozila konačno završila u rukama masa.

Paralelno sa snimanjem TV filma, više timova stvaralo je bogatu lepezu sadržaja za društvene mreže, digitalne kapsule, ključne vizuale, vizualne elemente životnog stila i sadržaje iza scene. Kao rezultat toga, sva sredstva su generirana na izvoru u formatima koji su savršeno prilagođeni njihovoj krajnjoj upotrebi – od YouTube mastheda do GIF-ova i vrtuljki na društvenim mrežama. Stvaranjem čitavog spektra TV-a, društvenih medija i digitalnog sadržaja u isto vrijeme, izgleda da će produkcija utjecati na svijet oglašavanja jednako kao što ë-C3 utiče na svijet automobilizma. Duhovit, oštar, drzak i provokativan, Citroën je brend koji je uvijek radio drugačije. Ova spektakularna nova kampanja može označiti prekretnicu za automobilsku industriju, ali za Citroën je dio duge i ponosne tradicije.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno