Subota, 15 Juna, 2024

Dacia Sandriders: Prvo testiranje završeno

Tim Dacia Sandriders završio je svoju početnu fazu testiranja kao dio tekućih priprema za Dakar sljedeće godine, ultimativni motosportski izazov s kojim će se prvi put suočiti u januaru 2025.

Nakon provjere sistema na poligonu Millbrook u Velikoj Britaniji, Dacia Sandriders je provela četiri dana u kompleksu za testiranje Sweet Lamb u Velsu. Tim se zatim uputio u Château de Lastours, Francuska, na još četiri dana intenzivnog testiranja između. Tri posade imale su priliku da testiraju Sandrider, opremljen BF Goodrich gumama, na kamenitom i zahtjevnom terenu.

Cristina Gutiérrez je dva dana bila za volanom Sandridera u Walesu prije nego što je Sébastien Loeb, devetostruki svjetski prvak u reliju, preuzeo dužnost testiranja i razvoja.

Višestruki pobjednik Dakara Nasser Al-Attiyah prvi je okusio automobil u Château de Lastours tokom dva dana. Sébastien se vratio u kokpit na dan i po, a Cristina je pozvana za posljednje vožnje.

Direktorica tima Dacia Sandriders, Tiphanie Isnard, potvrdila je da je početna faza testiranja premašila očekivanja sa vrlo malo problema.

Sada je u toku opsežan rad uoči prvog sveobuhvatnog testa u Maroku od 28. juna do 5. jula. Tada će Sandrider proći kroz svoje korake na terenu sličnom onome na koji će se naići tokom Dakara, prve runde FIA ​​Svjetskog prvenstva u reli-raidovima 2025. u Saudijskoj Arabiji od 3. do 17. januara 2025. godine.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno