Srijeda, 24 Jula, 2024

Novi MINI Cooper sa 5 vrata.

Zabava u vožnji tipična za brend, povećani prostor i prepoznatljiva funkcionalnost karakteristični su za MINI Cooper sa 5 vrata. Zajedno sa svojim jedinstvenim dizajnom – kombinacijom tradicije i modernog, purističkog dizajnerskog jezika – i inovativnim asistenčnim sistemima, oni čine ovaj petosjed izuzetak u svom segmentu.

Sa dužinom od 4.036 mm, širinom od 1.744 mm i visinom od 1.464 mm, dimenzije karoserije su gotovo identične svom prethodniku i čine osnovnu ideju svakog MINI-ja jasnom: stvoriti što više prostora u malom otisak stopala.
U slučaju MINI Coopera sa 5 vrata, ovo je unutrašnjost koja nudi prostor za pet putnika. U poređenju sa novim MINI Cooperom sa 3 vrata, međuosovinsko rastojanje je veće za 72 mm, a karoserija za 172 mm duža. Podaci koji koriste stanarima u smislu udobnosti i prostora. Kratki prepusti, jasne površine i izražajni akcenti takođe daju novom MINI Cooperu sa 5 vrata njegovu nepogrešivu karizmu. U unutrašnjosti, digitalne inovacije i impresivno korisničko iskustvo podižu MINI DNK na novi nivo.

Veća varijanta karoserije purističkog MINI Coopera također predstavlja zabavnu vožnju i karakteristično okretno upravljanje tipično za ovaj brend. Postoji izbor između dva efikasna benzinska motora, koji u kombinaciji sa modernom šasijom i preciznim upravljanjem takođe garantuju tipičan MINI go-kart osećaj za ovaj model.

Trocilindrični benzinski motor MINI Cooper C sa 5 vrata ima
snagu od 115 kW/156 KS. MINI Cooper S sa 5 vrata ima četvorocilindrični benzinski motor sa snagom od 150 kW/204 KS. Tipično MINI upravljanje i snažne kočnice osiguravaju visok nivo zabave u vožnji, sigurnosti i udobnosti. Kompaktne dimenzije, kratki prepusti i mali krug okretanja od 11,4 m čine MINI Cooper sa 5 vrata svestranim modelom za grad.

MINI Cooper S 5 vrata Favored Trim, boja eksterijera: Icy Sunshine Blue, unutrašnjost: Vescin Nightshade Blue, felge: 17” U-Spoke Vibrant Silver.

Novi MINI Cooper sa 5 vrata kombinuje harizmatični MINI dizajn sa dodatnim delom funkcionalnosti. Pozadi nudi udoban prostor za tri putnika zahvaljujući osjetno više unutrašnjeg prostora. Zadnja sedišta, koja se mogu preklopiti u odnosu 60:40, omogućavaju povećanje zapremine u prtljažniku sa 275 litara na 925 litara.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno