Srijeda, 24 Jula, 2024

Alpine A290, hot hatch za električno doba

Alpine predstavlja novu eru lansiranjem modela A290—eru električnih sportskih automobila u režimu Alpine, poštujući tri stuba brenda: performanse, agilnost i laganu težinu, kao i francusko iskustvo. A290 je nova ulazna tačka u alpski svijet i otvara Alpineovu 100% električnu Dream Garage. GT C-Crossover i novi A110 pridružit će se A290.

A290 uključuje u urbani sportski automobil sve senzacije koje se toliko cijene za volanom A110 . Razvijen u savršenom skladu s Alpine DNK, A290 je kompaktan i okretan, nudi visoke performanse lake za korištenje, a istovremeno jamči udobnu svakodnevnu upotrebu. Njegova električna platforma izvedena iz Ampera i energetske usluge za optimizaciju kućnog punjenja, uključujući Mobilize Power i dvosmjerno V2G punjenje, čine ga dijelom kompletnog električnog ekosistema koji nudi najbolje moguće iskustvo.

Alpine A290 GTS Blue Vision

Sa svojim vrhunskim dizajnom, prvoklasnim tehničkim karakteristikama, ultra-potpunim povezivanjem i brojnim mogućnostima za personalizaciju vožnje, Alpine A290 je pravi Alpine, nova generacija dizajnirana da prihvati električnu eru. Dizajniran je da se dopadne novom rasponu muških i ženskih kupaca, od kojih će neki biti orijentirani na performanse, dok će drugi biti više fokusirani na stil. A290 se sklapa u fabrici u Douaiju, u okviru ElectriCityja. Elektromotor se takođe proizvodi u Francuskoj u Megafabrici u Cléonu. Baterija će se proizvoditi u Francuskoj počevši od ljeta 2025. godine.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno